Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Καταγγελία για την πληρωμή των εργαζομένων στον καθαρισμό στον ΟΣΕ (εργολάβοι)

Στο στέκι της έλξης έχουν έρθει σοβαρές καταγγελίες για καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους σε ιδιώτη εργολάβο που δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα στον καθαρισμό,στον ΟΣΕ.
Το στέκι επικοινώνησε με την
Διοίκηση του ΟΣΕ η οποία επιβεβαίωσε πως οι καταβολές των αποζημιώσεων στον εργολάβο γίνονται κανονικά και στην ώρα τους, ενώ σε επικοινωνία μας με τον εκπρόσωπο εργαζομένων στον ΟΣΕ στο ΔΣ του ΟΣΕ,συνάδελφο Θανάση Λεβέντη, επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα συζητήθηκε κ στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Οργανισμός καταβάλει τα απαραίτητα ποσά κανονικά και στην ώρα τους και οι καταγγελίες διερευνώνται.
Εμείς θα πρέπει να πούμε πως παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται σε πολλές ΔΕΚΟ με παρόμοιες καταγγελίες να υπάρχουν,αλλά να μην γίνονται γιατί ο εργαζόμενοι φοβούνται αντίποινα απο την εργοδοσία.
Καλούμε την Διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει το θέμα άμεσα και αν ισχύουν οι καταγγελίες να αναγκάσει τους εργολάβους να πλήρωσουν άμεσα τους εργαζόμενους τους.
Φυσικά πάγια θέση μας και θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι υπηρεσίες αυτές να μην δίνονται σε εργολάβους,αλλά να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις με εργαζόμενους με πλήρη και συγκροτημένα δικαιώματα.


Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου