Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Οι εξελίξεις στα Σκόπια απειλούν με αλλαγές τον σιδηροδρομικό χάρτη

Το στέκι της έλξης αναφέρετε σήμερα σε ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις κ αλλαγές στον σιδηροδρομικό χάρτη και
στον τρόπο μεταφοράς εμπορευμάτων στην Βόρεια Ευρώπη απο το λιμάνι του Πειραιά.
Αναφερόμαστε στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια τους τελευταίους μήνες και στο απευκταίο ενδεχόμενο ένοπλης εμφύλιας σύγκρουσης στην χώρα αυτή, συγκρούσεων μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κλείσει και πάλι τα σύνορα στην Ειδομένη και θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην μεταφορά εμπορευμάτων, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνεται μέσω Βουλγαρίας,γεγονός που θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στο κόστος μεταφοράς αλλά στους χρόνους παράδοσης.
Όλοι εύχονται η κατάσταση στα Σκόπια να ομαλοποιηθεί το συντομότερο.
Ωστόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να σχεδιάσει μαζί με τον ΟΣΕ τις εναλλακτικές διαδρομές και να υπάρχει γενικότερη ετοιμότητα αφού θα χρειαστεί να ανοίξουν σταθμοί, να υπάρχει το απαραίτητο τροχαίο υλικό κτλπ
Και αυτά φυσικά ΑΝ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφασίσει ότι την συμφέρει η εναλλακτική διαδρομή καθώς είναι άγνωστο ποιος θα επωμιστεί το κόστος.
Οι μηχανοδηγοί στην Βόρεια Ελλάδα έχοντας ζήσει την εποχή του εμπάργκο στα Σκόπια και τον πόλεμο στην Σερβία,θυμούνται πολύ καλά τις επιπτώσεις για τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα.

Εμείς πάντως ευχόμαστε, σαν πολίτες αυτού του κόσμου πρώτα, να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση στην γειτονική χώρα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου