Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Επιστολές ΠΕΠΕ στον ΟΣΕ για την κατάσταση στην υποδομής


Με σημερινές του επιστολές το Σωματείο μας προς τον ΟΣΕ,αναφέρεται στα θέματα της εκχόρτωσης της γραμμής μεταξύ Δράμας- Θεσσαλονίκης, Παλαιοφάρσαλου-Καλαμπάκας,Θεσσαλονίκης - Ειδομένης και Τιθορέας- Δομοκού, θέτει ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της
γέφυρας του Γαλλικού, ενώ ζητά την άμεση περίφραξη σε σημεία της γραμμής για να είναι απαγορευτική η είσοδος πεζών στην γραμμή.

Διαβάζουμε 
Η επιστολή για την εκχόρτωση της γραμμής
Κύριοι,

Σε λίγους μήνες μπαίνουμε και επίσημα στην καλοκαιρινή περίοδο. 
Με την παρούσα επιστολή μας, τονίζουμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρονιά κι έχει να κάνει με τα χόρτα που φυτρώνουν πλησίον της γραμμής και τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση των συρμών.
Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας αυτού του γεγονότος, έχουν εντοπιστεί και έχουν αναφερθεί από συναδέλφους μας στις γραμμές μεταξύ: Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας, Θεσσαλονίκης – Δράμας και Θεσσαλονίκης – Ειδομένης.
Σημειώνουμε επίσης, ότι άμεση πρόβλεψη για εκ-χόρτωση θα πρέπει να υπάρξει άμεσα και για τη διαδρομή στον ορεινό όγκο μεταξύ Τιθορέας – Δομοκού.  
Σας καλούμε άμεσα να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η ασφαλής κυκλοφορία των συρμών - όπου υπάρχουν προβλήματα - αλλά και να ληφθούν τ’ απαραίτητα προληπτικά μέτρα για το υπόλοιπο δίκτυο.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. 

Η επιστολή για τις διαβάσεις και τον Γαλλικό 
Κύριοι,
Το τελευταίο διάστημα ορθότατα είχε περιφραχθεί με συρμάτινο πλέγμα το σημείο γραμμής στις ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση στους πεζούς εντός της σιδηροδρομικής γραμμής – υποδομής.
Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα, παρατηρήσαμε ότι η περίφραξη έχει εκ νέου παραβιαστεί από αγνώστους, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στη γραμμή πεζοί και να υπάρχει ορατός ο άμεσος κίνδυνος ατυχήματος.
Προτείνουμε, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, την οικοδόμηση τσιμεντένιου τείχους στο συγκεκριμένο σημείο που θ’ αποτρέπει την πρόσβαση στη γραμμή. Σημειώνουμε δε, ότι στα πενήντα (50) μέτρα πλησίον του σημείου, υπάρχει αερογέφυρα, όπου οι πεζοί μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια. 
Επίσης: α) θα πρέπει να περιφραχθεί άμεσα και να κλείσουν όλες οι προσβάσεις που παράνομα έγιναν μεταξύ Μενεμένης - Τχ2. Στα σημεία αυτά, υπάρχει πεζογέφυρα. Θεωρούμε απαράδεκτο εδώ και μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο) να μην λειτουργεί η διάβαση στο Τχ2 και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, καθιστώντας σας υπεύθυνους εφεξής για τυχόν συμβάντα και β) θα πρέπει να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για περίφραξη στο ΘΡΙΑΣΙΟ και στο ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ καθώς στα σημεία αυτά υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά. Εκεί, όλες οι υποδομές της περίφραξης έχουν κυριολεκτικά από-ξηλωθεί.
Τέλος, θέλουμε να μας ενημερώσετε για την πορεία του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας του Γαλλικού, καθώς πλέον παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις οι οποίες επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των εμπορευματικών συρμών.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου