Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

H Ασφάλεια στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (video)

Δυστυχώς και μετά την επίσκεψη της ΓΣΕΕ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το αίτημα της διαφύλαξης των εκλογικών διαδικασιών στα συνδικάτα απο την αστυνομία, άνδρες της ασφάλειας εντοπίστηκαν στην συνεδρίαση του Ε.Κ.Θ. απο συνδικαλιστές (όπου και ορθώς απομακρύνθηκαν).
 Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Κατιούσα:
«Η συνήθεια της ΕΛ.ΑΣ που έγινε λατρεία ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη διάρκεια του συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Ο ασφαλίτης έγινε αντιληπτός στο χώρο του κτιρίου. από συνδικαλιστές που τον έπιασαν στα πράσα, εξαναγκάζοντάς τον να δείξει την ασφαλίτικη ταυτότητά του.  Αμέσως έσπευσε να τον σώσει ο ανώτερός του, λέγοντας πως είναι απλώς οδηγός του και μπήκε στο κτήριο για να πάρει έναν καφέ. 
Το μόνο που έλειπε ήταν η ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την “Μοντέρνα Σταχτοπούτα”: Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο.»

Εμείς απλά θα αναφερθούμε και πάλι στην κατά την άποψη μας λανθασμένη επιλογή , την κλήση της αστυνομίας δηλαδή, στις διαδικασίες των συνδικάτων.
Όσοι επιλέγουν την τακτική αυτή, είτε την τακτική της προσφυγής στην αστική δικαιοσύνη για να επιλύσουν συνδικαλιστικές διαφορές, στην ουσία αποδυναμώνουν και απαξιώνουν τα συνδικάτα μας.
Είναι μια -ακόμα- απόδειξη του μεγάλου προβλήματος που υπάρχει στον χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα.
Φυσικά η εξέλιξη αυτή, έδωσε και το δικαίωμα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (Στο video ο Γ. Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ) να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο για την επίσκεψη της ΓΣΕΕ στο Υπουργείο Προστασίας, όσο και για την Κυβέρνηση που υιοθετεί τις προτάσεις της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ο ασφαλίτης παραδόθηκε στον διοικητή του, ενώ ακούγονταν δυνατά το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου