Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε η μαθητεία των νέων μηχανοδηγών, συνάδελφοι κ απο την ΣΤΑΣΥ στο group

Ξεκίνησε η μαθητεία των νέων μηχανοδηγών στο ΚΕΚ, στην Δημόσια Σιδηροδρομική Ακαδημια,ενώ και η ΣΤΑΣΥ συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με
4 ηλεκτροδηγούς που θα πιστοποιηθούν με τις διατάξεις του Νόμου 3911. To στέκι εύχεται καλή επιτυχία και σταδιοδρομία στους νέους συναδέλφους,καλωσορίζοντας τους στην οικογένεια της έλξης.

Η κίνηση της ΣΤΑΣΥ για την εκπαιδευση νέων μηχανοδηγών, αποδεικνύει και τα όσα ακούγονται καιρό τώρα, για την επιχειρούμενη μελλοντικά είσοδο της σε δρομολόγια πέραν της γραμμής του αεροδρομίου, προκειμένου μια δημόσια εταιρεία να ανταγωνιστεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε αυτά.
Φυσικά η εκπαίδευση μόλις 4 μηχανοδηγών δεν επαρκεί για ένα τόσο μεγάλο σχεδιασμό,αλλά σίγουρα δείχνει τις προθέσεις της ΣΤΑΣΥ.
Είναι βέβαιο ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για προσλήψεις νέων μηχανοδηγών αφού οι 68 νέοι συνάδελφοι που σήμερα εκπαιδεύονται στο ΚΕΚ δεν θα καλύψουν καν τις συνταξιοδοτήσεις του 2018, που συνεχιζονται με αμείωτο ρυθμό! Οι νέοι μηχανοδηγοί θα βρίσκονται στην παραγωγή στις αρχές Οκτώβρη 2019.
Όμως με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι προσεγγισεις εν ενεργεία μηχανοδηγών απο άλλες εταιρείες που πλέον δείχνουν να μπαίνουν δυνατά στην αγορά, με επιθετικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέχει αυτήν την στιγμή δεσπούζα θέση στην αγορά, καθώς μετά την εξαγορά της απο την FS, όλοι οι εν ενεργεία μηχανοδηγοί μεταφέρθηκαν σε αυτήν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου