Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ο Γ.Αντωνιαδης απαντά σε δημοσίευμα για το εργοστάσιο Βόλου

Επιστολή του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ για χτεσινό δημοσίευμα στον Ταχυδρόμο Μαγνησιας :Με αφορμή δημοσίευμα στην έγκριτη εφημερίδα σας, την Τρίτη 6 Νοε. 2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής :
Οι δραστηριότητες του Εργοστασίου Βόλου, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα
ασκούνται αποκλειστικά από τον ΟΣΕ.
Εδώ και πολλά χρόνια οι δραστηριότητες αυτές εκτελούνται είτε δι΄αυτεπιστασίας, είτε εργολαβικώς.
Συνεπώς η ανάθεση τμήματος έργου σε ιδιωτική εταιρεία δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», ούτε δικαιολογεί τον τετράστηλο τίτλο της εφημερίδος «Εκτροχιάζεται το Εργοστάσιο του ΟΣΕ».
Η αναφορά του Προέδρου του Σ.Σ.Θ. ότι δήθεν η ΕΕΣΣΤΥ έχει περάσει σε «ξένα χέρια» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης εκκρεμεί, μεταξύ άλλων, απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία έχουν προσφύγει ανταγωνίστρια εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (συγκεκριμένα η Rail Cargo) καθώς και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών – μέλος της οποίας είναι ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Θ. -  ζητώντας την  ακύρωση της ιδιωτικοποίησης.
Προκαλεί εντύπωση ΓΙΑΤΙ ο κ. Νικολάου με τη στάση του– δηλώνοντας δηλαδή δημόσια ότι η ιδιωτικοποίηση έχει ολοκληρωθεί - 
·         προκαταλαμβάνει την λήψη απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπέρ του ιδιώτη επενδυτή και
·         λειτουργεί σε αντιδιαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τον επιδιωκόμενο σκοπό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), της οποίας είναι μέλος του Δ.Σ. (!).
Όσο για εμένα, με την αδιάλειπτη παρουσία μου, αλλά και με την εξαιρετική δράση όλου του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ, κατά γενική παραδοχή, όλων όσων καλοπροαίρετα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων συναδέλφων σιδηροδρομικών.

Με εκτίμηση

Γιάννης Αντωνιάδης
Πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ &
Μέλος Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου