Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Eπιστολή ΠΕΠΕ για ρούχα, Μέσα Ατομικής Προστασίας και Εγχειρίδια Κυκλοφορίας

Κύριε Διευθυντά , 
Η τελευταία φορά που χορηγήθηκαν υπηρεσιακές στολές στο προσωπικό έλξης, ήταν την περίοδο 2014-2015. Έκτοτε δεν υπήρξε νέα χορήγηση ρούχων στους μηχανοδηγούς με αποτέλεσμα

σήμερα το προσωπικό  να μην διαθέτει υπηρεσιακές στολές.

Ενόψει της θερινής περιόδου προτείνουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την χορήγηση υπηρεσιακών στολών. (Ενδεικτικά, για την θερινή περίοδο προτείνουμε 2 παντελόνια και 4-5 κοντομάνικα μπλουζάκια τύπου polo για την εργασία στις προαστιακές αμαξοστοιχίες και τα εμπορικά τρένα και 2 πουκάμισα για τα InterCity συνοδευόμενα με σακάκι ή ελαφρύ  μπουφάν).

Μέσα Ατομικής  προστασίας 

Σύμφωνα με το άρθρο 45 της διετούς επιχειρησιακής  ΣΣΕ η εταιρεία υποχρεούται στην χορηγία μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους. 
Παρότι η εκπαίδευση των 68 νέων μηχανοδηγών έχει περάσει στο στάδιο της στατικής μαθητείας και εργάζονται στον χώρο των μηχανοστασίων, κανένα μέσο ατομικής προστασίας (γιλέκα, παπούτσια κτλπ) δεν έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Εγχειρίδια Κυκλοφορίας 
Τέλος και ενόψει της εκπαίδευσης των 68 επί των αμαξοστοιχιών (πορεία και εξοικείωση γραμμής) καλούμε όπως άμεσα χορηγήσετε εκπαιδευόμενους εγχειρίδια κυκλοφορίας όλων των αμαξοστοιχιών και καρέ. 

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.


Απο το blog της ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου