Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Επέκταση για ακόμη τρεις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας -«Μπλόκο» στις καταχρηστικές απολύσεις (video)

ΠΟΛΥ θετικά νέα καθώς υιοθετείτε πρόταση των συνδικάτων!
Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή περιλαμβάνει μία ρύθμιση-τομή για τα εργασιακά στη χώρα. Προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Επομένως, μετά την ψήφιση του νόμου, κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται, αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει
να αποδεικνύεται συγκεκριμένα» τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.Παράλληλα υπέγραψε σήμερα Τρίτη (23/4) τις Υπουργικές Αποφάσεις για την επέκταση τριών Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 51.383 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις:
για τους εργαζόμενους στους κλάδους των τραπεζών
και των πάσης φύσεως μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων όλης της χώρας,
καθώς και των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
«Από τον Αύγουστο του 2018 και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το Υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε 12 κλάδους, καλύπτοντας συνολικά περισσότερους από 210.000 εργαζόμενους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

«Επίσης, εξετάζει τις εν ισχύ Συλλογικές Συμβάσεις και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας «η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, για τη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας τους, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης, τον οποίο υπηρετεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στη χώρα, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου