Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση ΠΟΣ για κάρτες ΟΑΣΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, με την έκπτωση που εξασφάλισε η Π.Ο.Σ. (15%) από τον Ο.Α.Σ.Α.


ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ 
ΕΙΝΑΙ 280,50 ΕΥΡΩ.

Η ΚΑΡΤΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΕΙ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ (Μέχρι Κορωπί), και για τον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (στο Τμήμα Μαγούλα – Πειραιάς - Κορωπί).
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν κάρτα, για τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ-80 και στο Μετρό, Προαστιακό  στο τμήμα Κορωπί – Αεροδρόμιο, τους ενημερώνουμε ότι το ετήσιο κόστος είναι 416,50 ευρώ και η διάθεσή της θα γίνεται κατόπιν παραγγελίας.

  Οι συνάδελφοι που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ηλεκτρονική κάρτα θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία, όπως αυτή ορίζεται από τον ΟΑΣΑ (βλέπε www.athenacard.gr)

   Οι συνάδελφοι που ΕΧΟΥΝ ηλεκτρονική κάρτα από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15/4/2019 έως και την και την 10/6/2019 (από τις 09.00’ έως τις 13.00’), θα προσέρχονται στα γραφεία της Π.Ο.Σ. και θα γνωστοποιούν στη Γραμματεία: τον αριθμό της ηλεκτρονικής σας κάρτας, την ημερομηνία λήξης της και φυσικά το ονοματεπώνυμό (ακολουθώντας δηλαδή την ίδια διαδικασία όπως κάθε χρόνο για την πληρωμή: είτε με αίτηση για παρακράτηση μέσω μισθοδοσίας είτε πληρωμή μετρητοίς). 

Μόλις συγκεντρωθούν οι αιτήσεις  θα σταλούν στον ΟΑΣΑ ο οποίος έχει και την ευθύνη της φόρτισης των καρτών. Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα «φορτίσουν» τις κάρτες και κατόπιν ο/η κάθε συνάδελφος θα πηγαίνει ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ σε οποιοδήποτε μηχάνημα προκειμένου να φορτίσει την ηλεκτρονική κάρτα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία (όπως και πέρσι). ΔΗΛΑΔΗ: Ως χρήστες, επιλέγετε το μενού «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» στο ΑΜΕΚ και τοποθετείτε την κάρτα σας στη συσκευή ανάγνωσης. Εάν το ΑΜΕΚ αναγνωρίσει το ID  σας, θα επαναφορτίσει αυτόματα την κάρτα σας με την προκαθορισμένη αποθηκευμένη αξία.  Η επιλογή αυτή αφορά ΕΜΑΣ σαν μέλη της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (που έχει συνάψει συμφωνία με τον ΟΑΣΑ για αγορά μαζικών καρτών).  Τα ID των καρτών που έχετε αντιστοιχούνται στον ΚΔ με την αποθηκευμένη αξία (ετήσια για εμάς). 

  Οι κάρτες θα έχουν ΕΤΗΣΙΑ ισχύ (π.χ. οι συνάδελφοι που θα προμηθευτούν κάρτα από τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2019, αυτή η κάρτα θα λήγει τέλος Μαρτίου 2020). 

Η καταβολή των χρημάτων μπορεί να γίνει:

    α) Με αντίστοιχη μηνιαία παρακράτηση από τη μισθοδοσία του εργαζομένου (σε 12 δόσεις μέσω Συνεταιρισμού χωρίς επιπλέον επιβάρυνση), αφού συμπληρώσει και υπογράψει σχετική δήλωση.
β)   Με την εφάπαξ πληρωμή του ετήσιου κόστους κατά την κατάθεση των στοιχείων.
γ)   Με πιστωτική κάρτα, ΜΟΝΟ μέσω του ΣΥΝΠΕ/ΟΣΕ, προσκομίζοντας στην Π.Ο.Σ. φωτοτυπία της απόδειξης.


Η διάθεση των καρτών θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες,  09.00΄ - 13.00΄ 
από τη Γραμματεία της Π.Ο.Σ.    (Κάνιγγος 6 – 3ος όροφος).


ΟΛΟΙ όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν κάρτα ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να προσκομίσουν στην Π.Ο.Σ. το χαρτί Μισθοδοσίας τους. 


Παρατηρήσεις που αφορά τους συναδέλφους συνταξιούχους:

Όσοι είναι άνω των 65 ετών θα πρέπει ν’ απευθυνθούν στον ΟΑΣΑ για την έκδοση κάρτας.
Όσοι επιθυμούν την έκδοση κάρτας για τους ίδιους ή για μέλος της οικογένειάς τους θα την προμηθεύονται από την Π.Ο.Σ. ΜΟΝΟ με πληρωμή τοις ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ, ή με πιστωτική κάρτα (μέσω του ΣΥΝΠΕ/ΟΣΕ), προσκομίζοντας στην Π.Ο.Σ. φωτοτυπία της απόδειξης.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


                 Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας      
           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                           ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου