Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Επιθεση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών σε Κιουτσούκη και εργατοπατέρες ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι,
Μεγάλη και ελπιδοφόρα μάχη δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αχρηστεύοντας ξανά τις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ
που προσπάθησε να στήσει στα μουλωχτά ένα «συνέδριο» - παρωδία, με μπράβους, νόθους, εργοδότες και με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, για την ενίσχυση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων δηλαδή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του μέσα στα συνδικάτα.

Γι' αυτό και το μήνυμα «Φτάνει πια!», το μήνυμα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών, που ακούστηκε δυνατά από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα, «σκύλιασε» την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της εργατοπατέρες που πέταξαν τις μάσκες και επιδόθηκαν σε χρυσαυγίτικες αθλιότητες ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Γι' αυτό και στην επίθεση αυτή ενώθηκαν όλοι: Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που επιτέθηκαν χυδαία στο ΚΚΕ, έως την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, που αναπαρήγαγε τα βιντεάκια των εργατοπατέρων. Αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ των... «αντιακροδεξιών» μετώπων, που ουσιαστικά έριξε νερό στο μύλο της συκοφαντίας βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τα αίσχη της συνδικαλιστικής μαφίας με τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, προσπαθώντας να κρύψει τη δικιά του ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, όταν και συνδικαλιστικά του στελέχη στηρίζονται στη νοθεία και την εργοδοσία.

Oι εργατοπατέρες και όλες οι δυνάμεις που τους στηρίζουν, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να λυγίσουν τις δυνάμεις που αντιμάχονται τον εκφυλισμό:

Προσπάθησαν και προσπαθούν να ενεργοποιήσουν σχέδιο συνολικότερης καταστολής, με επικλήσεις σε αστυνομία, εισαγγελείς, δικαστήρια κ.τ.λ., βασισμένοι στο ρόλο που με όλες τις κυβερνήσεις παίζουν οι κρατικοί μηχανισμοί απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα.

Στη ΓΣΕΕ, όπως και προηγουμένως σε Ομοσπονδίες και σε Εργατικά Κέντρα, μίσθωσαν ένα σωρό μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, άτομα άσχετα με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να παρεμποδίζουν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους και συνδικαλιστές.

Έφτασαν στο σημείο να ρίξουν απαγορευτικό στα ΜΜΕ, να αποκλείσουν την παρουσία δημοσιογράφων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, για να καλύψουν με βαθύ σκοτάδι τις βρωμοδουλειές τους.

Επιδίωξαν με τέτοιους όρους να στήσουν «στη ζούλα» μια κάλπη με προκατασκευασμένο αποτέλεσμα, με όλους τους νόθους και τους εργοδότες μέσα.

Αξιοποιώντας την κάλυψη της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων, των αστικών ΜΜΕ, που με μπροστάρη την κρατική ΕΡΤ και το κρατικό ΑΠΕ - ΜΠΕ αναπαρήγαν και υιοθετούσαν αμάσητους όλους τους προκλητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς τους, οι εργατοπατέρες έριξαν πολλή λάσπη, επιχείρησαν για άλλη μια φορά να κάνουν το μαύρο άσπρο, να στήσουν μια εικόνα «επεισοδίων» παρουσιάζοντας ως «τραμπούκους» συνδικαλιστές και εκλεγμένους αντιπροσώπους και ως «συνδικαλιστές» τους πληρωμένους μπράβους...

Αυτήν τη φορά, μάλιστα, έβγαλαν μπροστά τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Κιουτσούκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το ΠΑΜΕ «παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση, αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής» και «αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ!

Τις βρωμιές του στελέχους της ΔΑΚΕ πρόβαλαν τα ΜΜΕ, με «πρώτο βιολί» την ΕΡΤ και το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Είναι φανερό ωστόσο ότι πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση βρίσκεται σύσσωμη η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ), η οποία μετά τα γεγονότα στην Καλαμάτα υποδείκνυε στα σωματεία να βγάλουν ανακοινώσεις όπου το ΠΑΜΕ να χαρακτηρίζεται «εγκληματική οργάνωση», ενώ κατηγορούσε το ΠΑΜΕ για «ακροδεξιές πρακτικές».

Ο Κιουτσούκης καθ' όλη τη διάρκεια των ημερών του συνεδρίου, με ακραίες φασιστικές απόψεις και πρακτικές, οι οποίες ταυτίζονται με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αργότερα από τη φασιστική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και άλλες ακραίες αντιδραστικές φιγούρες στυλ Τζήμερου, με απειλές μέσω των social media, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των "μαφιόζικων" ενεργειών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με παρουσία μπράβων, φουσκωτών, security, αλλά και με face control σε εκλεγμένους συνδικαλιστές.

Ο ίδιος σε ρόλο «θύματος», καμώθηκε τον τραυματισμένο, φώναξε ο ίδιος ασθενοφόρο να τον πάρει, για να επιστρέψει λίγο αργότερα υγιέστατος αφού είχε κάνει τις απαράδεκτες δηλώσεις του για το ΠΑΜΕ και για το ΚΚΕ. Δίκαια οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ του αφιέρωσαν το σύνθημα: «Γεια σου Κιουτσούκη εργατοπατέρα, στο θέατρο θα έκανες καλύτερη καριέρα!».

Άλλωστε η πορεία του σαν συνδικαλιστής στο σιδηρόδρομο είναι γνωστή στους εργαζόμενους: 

Στήριξε όλες τις κυβερνήσεις που υλοποίησαν αντεργατικές πολιτικές.

Έβαλε πλάτη να περάσουν στους εργαζόμενους οι πολιτικές της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης συνολικά των μεταφορών, και έβγαζε λαικίστικες κορώνες όταν αυτές οι πολιτικές υλοποιούνταν στο Σιδηρόδρομο.

Στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και την καπιταλιστική ανάπτυξη εις βάρος των εργαζόμενων.

Πρωταγωνιστεί στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων.

Ευθύνεται και αυτός για το πέρασμα της λογικής της αναποτελεσματικότητας των αγώνων (λογική που κυριαρχεί στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ) ενώ προβάλλει σαν μοναδικό δρόμο την διαπραγμάτευση και τον κοινωνικό εταιρισμό.


Συνάδελφοι δεν τελειώνουμε εδώ!

Η μάχη απέναντι στον εργατοπατερισμό δεν τελειώνει σε καμία περίπτωση εδώ. Είναι μια μάχη που θα έχει βάθος χρόνου και χρειάζεται να δοθεί ακόμα πιο αποφασιστικά, με ακόμα πιο μαζικούς όρους από όλους μας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει και τη δύναμη και την πείρα να αχρηστεύει τις μεθοδεύσεις του κεφαλαίου και των εργατοπατέρων. Το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών» ακούστηκε δυνατά μέσα στο «Ρόδος Παλάς», εκεί που νόμιζε ότι θα κρυφτεί η συνδικαλιστική μαφία για να κάνει «κεκλεισμένων των θυρών» τις βρωμοδουλειές της.

Το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» πρέπει να ακούγεται όλο και πιο δυνατά από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μέσα σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Η σαπίλα και ο εκφυλισμός των εργατοπατέρων να ξεσκεπάζονται όλο και πιο πλατιά.

Υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με συνδικάτα μαζικά, ζωντανά, με ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στη ζωή και τη δράση τους, με γραμμή πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο κεφάλαιο και όλες τις δυνάμεις που το υπηρετούν, με διεκδικητικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και να φωτίζει το δρόμο για την ικανοποίησή τους.

Είναι στο δικό σας χέρι να αλλάξουμε την κατάσταση στα σωματεία μας.

Είναι στο δικό σας χέρι να κάνουμε σωματεία όπλα ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι στο δικό σας χέρι να αντιμετωπίσετε τα φαινόμενα των μηχανισμών της εργοδοσίας και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφοβίζουν και εκβιάζουν. Να αντιμετωπίσετε τα φαινόμενα της ρουσφετολογίας και της διαφθοράς.

Στις εκλογές του ΣΣΒΕ και του «Λαρισαϊκού» δώστε δύναμη στα ψηφοδέλτια της ΔΕΣΚ-Σ.

8 Απρίλη 2019

Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου