Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Δήλωση του τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ για τα ερωτήματα της ΕΕ σχετικά με το Θριάσιο Ε/Κ

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με τις εξηγήσεις που ζήτησε με επιστολή της η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από
την κυβέρνηση για το Θριάσιο Ε/Κ, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία ζητούνται εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την παραχώρηση του Θριασίου, ενισχύει τις ανησυχίες για τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε η εν λόγω παραχώρηση και επιβεβαιώνει πλήρως τις σημαντικές ενστάσεις που ήγειρε η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Στο κείμενό της η Κομισιόν θέτει σειρά ερωτημάτων -δεκατρία τον αριθμό-, μεταξύ άλλων αναφορικά με τον τρόπο που σχεδιάστηκε ο διαγωνισμός (που, αν και διεθνής, η προκήρυξή του εκδόθηκε μόνο στα ελληνικά), τους όρους που περιλάμβανε (καθώς επέτρεπε -αντιθέτως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο- τη συμμετοχή εταιρειών real estate), τον καθορισμό του ελάχιστου τιμήματος παραχώρησης αλλά και τις προκλητικές επιπρόσθετες εγγυήσεις και αποζημιώσεις προς όφελος του παραχωρησιούχου.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, πλήρως εκτεθειμένη και αναξιόπιστη απέναντι στους δυνητικούς επενδυτές. Και αυτό ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση και του Θριασίου ΙΙ.

Ευελπιστούμε -αν και διατηρούμε σημαντικότατες αμφιβολίες- ότι δεν θα τιναχθεί και αυτή η επένδυση στον αέρα».

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου