Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου του σχήματος Α.Σ.ΠΡΟ για την καταστολή και την κατάληψη των ΜΑΤ στο σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ στην Αθήνα

Μόνο με τα ΜΑΤ μπορείς να κυβερνάς!
Πέμπτη 4/4 βράδυ περίπου 200 πρόσφυγες στο σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ  στην Αθήνα περιμένουν να επιβιβαστούν στα βαγόνια της γραμμής προς Διαβατά. Στόχος τους να ενωθούν με πρόσφυγες από
άλλα μέρη της Ελλάδας και να επιχειρήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Στόχος τους να ξεφύγουν από τον εγκλωβισμό τους στα  camps – στρατόπεδα συγκέντρωσης, από την καταδίκη στην ανεργία, τις βίαιες εξώσεις από τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν ως κατέχοντες άσυλο (σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής) από τη φυλακή των κλειστών συνόρων, της ανέχειας, της γκετοποίησης, της στέρησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.
Πέμπτη βράδυ ΜΑΤ, κλούβες της αστυνομίας ασφάλεια και φασίστες - πιστοί τους βοηθοί, εισβάλλουν στο σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα, για να αποτρέψουν την επιβίβαση των προσφύγων που έχουν ταυτότητες και εισιτήρια και ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να ταξιδέψουν στον προορισμό τους! Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών του σταθμού, οι οποίοι γιουχάρουν και αντιδρούν στην εισβολή των πάνοπλων ΜΑΤ, οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν και πέφτουν στις ράγες του τραίνου δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην υποχωρήσουν. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει την ακύρωση του νυχτερινού δρομολογίου και για την επόμενη μέρα, ενώ την επόμενη μέρα, Παρασκευή, κρατάει κλειστό το σταθμό, επικαλούμενη «κατάληψη του σταθμού από πρόσφυγες» και ζητά την «κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση»! Κυβέρνηση και ΤΡΑΙΝΟΣΕ εφαρμόζουν νόμους δικτατορίας, απαγόρευσης μετακίνησης για τον προσφυγικό πληθυσμό και παρεμπόδισης μετακίνησης όλων των επιβατών και καμία κατανόηση δεν δείχνουμε στην κατάληψη ενός σιδηροδρομικού σταθμού από ΜΑΤ, των εντολοδόχων της – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον εφαρμοστή της εντολής – ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Σαν εργαζόμενοι του ΟΣΕ, με την ευθύνη της πολιτικής μας υπογραφής και το όραμα της παροχής των υπηρεσιών μας στο κοινωνικό σύνολο ικανοποιώντας τις ανάγκες του, καταγγέλλουμε την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Από την πλευρά αυτών που ζούμε τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες μετακίνησης, τις μειώσεις δρομολογίων και τις εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας μας, από τη σκοπιά αυτών που έδωσαν τη μάχη για την αποτροπή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας των σιδηροδρομικών γραμμών και συνεχίζουν να μάχονται για την επαναφορά τους στο δημόσιο, καλούμε τους εργαζόμενους/ες και τα σωματεία μας να πάρουν θέση και ταχθούν με την άρνηση της εφαρμογής αντίστοιχων εντολών. 
Αυτοί που πατούσαν το κουμπί για να φύγουν τα ναζιστικά τραίνα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ ήταν συνυπεύθυνοι για το έγκλημα της ναζιστικής θηριωδίας! Εμείς να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα της αντιπροσφυγικής θηριωδίας και της εξόντωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων αυτού του τόπου, με την σιωπή και την εφαρμογή κάθε εντολής διοικήσεων και κυβέρνησης!        
Αυτές τις μέρες είδαμε το φόβο στα μάτια της κυβέρνησης! Το φόβο για αποσταθεροποίηση, από αυτούς που σηκώνουν το ανάστημά τους και προχωράνε για να ζήσουν μια ζωή με όνειρα και ελπίδες! Είμαστε συνοδοιπόροι τους!

  • Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες 
  • Έξω οι κατασταλτικοί μηχανισμοί από τους δημόσιους χώρους και τους αγώνες μας
  •  Ελεύθερη μετακίνηση για όλο το λαό ντόπιο και ξένο σε όλη τη χώρα.
  •  Να σταματήσει η πολιτική των κλειστών συνόρων.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ σχήμα εργαζομένων ΟΣΕ Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου