Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ψάχνει το καταστατικό για ....να μην γίνουν εκλογές o γραφικός της ΣΥΠΕ

Σε πλήρη πανικό βρίσκονται -και το καθ ομολογούν- στην ΣΥΠΕ, αφού όπως πληροφορηθήκαμε η παράταξη που εκπροσωπεί
ΔΗΘΕΝ το... νέο και άφθαρτο και έχει ασκήσει σφόδρα κριτική επικαλέστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ το ...καταστατικό του Σωματείου για να μην γίνουν εκλογές!
Μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε, η ΣΥΠΕ ζήτησε και το καταστατικό επίσημα σήμερα γιατί....δεν θέλει εκλογές, η καρέκλα είναι γλυκιά!
Είναι ξεκάθαρο ότι η παράταξη της ΣΥΠΕ βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, δεν επιθυμεί την συμμετοχή των νέων μηχανοδηγών στο Σωματείο, δεν επιθυμεί την συμμετοχή μηχανοδηγών άλλων εταιρειών στα όργανα της ΠΕΠΕ (παρά το ότι ψήφισε την εγγραφή τους στην ΠΕΠΕ),δεν επιθυμεί την θεσμική ενίσχυση του Σωματείου με ένα επιπλέον αντιπρόσωπο στις εκλογές της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και ψάχνει να βρεί δικαιολογίες για να μην ...γίνουν εκλογές σε ένα Σωματείο που οι εκπρόσωποι της έχουν καταψηφίσει την δράση του, καταγγέλλοντας το Προεδρείο ως εργοδοτικό (ο πλέον ήπιος χαρακτηρισμός).\

Η μάχη για την διατήρηση της καρέκλας  & ο γραφικός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ

Πρόκειται όμως για μια προσωπική μάχη του γραφικού για να διατηρήσει την καρέκλα του μέλους του ΔΣ
Αν κάποιος άκουγε την τοποθέτηση του και  έβλεπε τον εκπρόσωπο της ΣΥΠΕ, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, θα καταλάβαινε την απόγνωση του ανθρώπου.
Το λιοντάρι του συνδικάτου που έχει δίκιο σε όλα, το θηρίο του πληκτρολογίου, ο καταγγέλλων της υπερεργασίας που  κάνει χρήση της συμφωνίας ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το ...επταήμερο (και όχι το πενθήμερο), αυτός που κατήγγειλε την +ΣυνΕξέλιξη ότι έχει ...φτωχοποιήσει τους μηχανοδηγούς αλλά αρνείται να καταθέσει στο δημόσιο λόγο τα εισοδήματα του (απο το 2015 και ένθεν για να τα συγκρίνουμε) γιατί κινδυνεύει με οριστική απαξία, ο εκπρόσωπος της παράταξης που κατήγγειλε ως απερχόμενη δύναμη πέρυσι την +ΣυνΕξέλιξη και τελικά βρέθηκε 3η και με την 2η έδρα στο ΔΣ στην δεύτερη κατανομή, η παράταξη που εδώ και 12 μήνες καθημερινά αμφισβητεί τα ΠΑΝΤΑ και διαμαρτύρεται για την δημοκρατική λειτουργίας της ΠΕΠΕ, αυτή που έχει προτάσεις αλλά δεν τις ακούει η... εργοδοτική πλειοψηφία, δεν θέλει ...εκλογές για να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων με το ορθό των απόψεων της!

Διασυρμός της ΠΑΣΚ στην έλξη απο τον εκπρόσωπο της ΣΥΠΕ

Πρόκειται για πρωτοφανή διασυρμό της ΠΑΣΚ (που αποτελεί και τον βασικό κορμό της ΣΥΠΕ), απο ένα τυχοδιώκτη του συνδικάτου, που ΟΛΟΙ γνωρίζουν ποιος και γιατί τον ΔΙΟΡΙΣΕ στο ΔΣ του Σωματείου μας πέρυσι.
Η δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν φοβήθηκε τις εκλογικές διαδικασίες, το αντίθετο, της επεδίωκε πάντα,  γιατί είχε άποψη που την έθετε υπόψη και στην κρίση  των συναδέλφων.
Απο το 2012 και έπειτα η ΠΑΣΚ στην έλξη κόντυνε, γιατί πορευόταν αποκλειστικά με όρους εμπάθειας,  το 2015 μίκρυνε χάνοντας το 50% της δύναμης της και  τον Απρίλη του 2018 αναγκάστηκε σε κοινή κάθοδο με την ΔΑΚΕ  απο τον άνθρωπο (συνταξιούχο σήμερα) που απλά έψαχνε την  προσωπική του ρεβάνς σε όσους τον αμφισβήτησαν και ΚΕΡΔΙΣΑΝ αποδεδειγμένα για το σύνολο, τον κλάδο και όχι για την "παρέα".
Οι δημοκράτες και προοδευτικοί μηχανοδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί, χρόνια τώρα, χάρην του συναισθήματος απέναντι στην δημοκρατική παράταξη & παρότι έβλεπαν την κατρακύλα της απο το 2012 και μετά, σήμερα και μετά τα όσα συμβαίνουν απο την Παρασκευή και έπειτα, έχουν καταλάβει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Αυτή η εικόνα δεν αξίζει σε δημοκρατικές- προοδευτικές παρατάξεις.

Και το καταστατικό θα πάρει η ΣΥΠΕ (μόλις ακολουθήσει την κανονική διαδικασία) και εκλογές θα γίνουν στο Σωματείο.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να σταματήσει δημοκρατικές διαδικασίες!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου