Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ποιοι (και σιδηροδρομικοί) θα τιμηθούν στην επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με την προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ : Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι – οι άνθρωποι των Τραίνων.

H εκδήλωση θα κλείσει με τις απονομές βραβείων στους ανθρώπους του Σιδηρόδρομου ως εξής:

-Άθως Δημουλάς – Μηχανικός των ΣΕΚ (Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους)/ Ποιητής : Το βραβείο θα παραλάβει η Κική Δημουλά

-Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου : Για την συμβολή και συνδρομή στην καταγραφή, διάσωση και συντήρηση του σιδηροδρομικού Μουσειακού υλικού – παραλαμβάνεται από τον Πρόεδρο του ΣΦΣ κ. Παναγιώτη Κακαβά

-Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης : Βραβείο στον αείμνηστο Ευθύμη Κοντόπουλο ο οποίος περισυνέλλεξε και διέσωσε το μουσειακό υλικό του Μουσείου Θεσσαλονίκης – Παραλαμβάνεται από τον Πρόεδρο του ΣΦΣΘ κ. Ανδ. Μυλωνάκης

-κ. Νίκος Ταγαρούλιας και κ. Σπύρος Ρίζος : Ομάδα αποκατάστασης και συντήρησης ατμαμαξών

-κα Ευαγγελία Μαραγκουδάκη - Παπάζη : 1η γυναίκα Μηχανικός στον Σιδηρόδρομο

-κ. Αναστάσιος Νίκας : Συνταξιούχος Σταθμάρχης του Θεσσαλικού Δικτύου. Ξεκίνησε την υπηρεσία του το 1942, απολύθηκε από την χούντα και επέστρεψε την περίοδο της μεταπολίτευσης.

-κ. Δημήτρης Τσόγιας: Τεχνίτης Εργοστασίου, συνταξιοδοτήθηκε ως Εργοστασιάρχης. Γνώστης της τεχνολογίας του ατμού.
-Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς διαθέτει το πλέον πρωτότυπο και πλήρες φωτογραφικό υλικό που αφορά στην Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, το οποίο και έχει εκτεθεί και κυρίως παρουσιάζεται στην τετράτομη Εγκυκλοπαίδεια της Ιστορίας των Ελληνικών Σιδηροδρόμων (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) – παραλαμβάνεται από τον Πρόεδρο κ. Παύλο Καλεμκερή.

-Μιχάλης Μήττας - Μαθητής στ΄ Δημοτικού : για την επιστολή του μέσω της οποίας εξέφρασε την αγωνία του για την διάσωση της, μοναδικής στο είδος της, ατμάμαξας ΚΓ877 και τη θερμή του επιθυμία να εκπαιδευθεί στη σιδηροδρομική Ακαδημία του ΟΣΕ ως Μηχανοδηγός.

ose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου