Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Όταν το Έθνος προσκυνά...σώβρακα και φανέλες, οι εργοδότες πυροβολούν εργάτες

Την ώρα που εργοδότης σήμερα στον Μαραθώνα πυροβολά εργαζόμενους που έκαναν το σφάλμα να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους και η χώρα ξαναζεί στιγμές "Μανωλάδας",την ίδια ακριβώς ώρα που στην  αγορά εργασίας
αρχίζουν να διαπιστώνονται  οι  συνέπειες των όσων ψηφίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο στα εργασιακά στο όνομα της δήθεν "ανάπτυξης" και η αυθαιρεσία επανέρχεται σε όλες τις μορφές (απολύσεις σε Τράπεζες και άλλους τομείς, ρεκόρ εικοσαετίας στις απολύσεις τον Οκτώβρη του 2019,κατάργηση της επεκτασιμότητας των Κλαδικών Συμβάσεων,μείωση των αρμοδιοτήτων του ΣΕΠΕ και των κυρώσεων που μπορεί να επιβάλει σε κακούς εργοδότες), το Έθνος προσκυνά Σώβρακα και φανέλες με τα όσα γίνονται στον χώρο του ποδοσφαίρου 2 μέρες τώρα.
ΑΝ αντίστοιχη ενημέρωση και δημοσιότητα υπήρχε και όταν ψηφίζονταν οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, ή οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό Νόμο, τότε σίγουρα θα ζούσαμε σε ένα άλλο περιβάλλον.

Μέχρι και αυτή η αμίλητη ΓΣΕΕ σήμερα κάτι ψέλισε. Αναφέρει σε ανακοίνωση της >


Το χθεσινό περιστατικό στο Μαραθώνα με τη δολοφονική απόπειρα εργοδότη που πυροβόλησε με καραμπίνα εργαζόμενο, όπως και όσα άλλα δεν γίνονται γνωστά, έρχονται να επιβεβαιώσουν μία τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων, ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
 Αν μάλιστα και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά τύπου «Μανωλάδας» όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, αλλά πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όσων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εάν όχι και νερό και τροφή. 
Η ΓΣΕΕ έχει κρούσει κατ΄ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τις «εργασιακές μανωλάδες» που  εξακολουθούν να κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια, απαιτώντας αυστηρούς ελέγχους συνθηκών εργασίας και αμοιβής, αλλά και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στα περιστατικά που προσβάλλουν τον πυρήνα ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας. 

Συνεχίζουμε εμείς > 
Εντωμεταξύ ο Ερντογάν, από απεναντι, μας στέλνει μήνυμα όμορφο γλυκό :

-Παιδια, η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα, αλλα κάντε δουλειά σας , έχετε και τα δικά σας, μην ενοχλώ, κανονίζω μόνος μου.
Και τι είπε σήμερα  η Υπουργός Πολιτισμού στην Βουλή ; 
 "Όταν απειλείται με διχασμό η κοινωνία η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης είναι θέμα εθνικής ευθύνης"
Τι ακριβώς συνέβη; 
Μήπως τέθηκε κάποιο μέγιστο «εθνικό θέμα» όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής; Μήπως επαπειλείται κάποια θεμελιώδης και δομική κοινωνικο-οικονομική αλλαγή; Μήπως τίθενται ζητήματα πολιτεύματος; Μήπως τίθεται θέμα συνοχής της υφιστάμενης κρατικής οντότητας;
Τίποτα από όλα τα παραπάνω. Η Λίνα Μενδώνη εισηγήθηκε απλά στο κοινοβούλιο την τροπολογία που παρεμβαίνει στα ζητήματα της αθλητικής δικαιοσύνης, μετά την εισήγηση για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης

Η κοινωνία απειλείτε με διχασμό για την μπάλλα!

Κατόρθωσαν μέσα σε λίγες ώρες να την κάνουν μπαχαλο, να την κόψουν στα δυο και να την μετατρέψουν σε πεδίο μάχης. Σε 7 μήνες μόλις,γυρίσαμε 10 χρόνια πίσω.

Οι αυτοδύναμοι άριστοι, οι όμορφοι, οι θρησκευάμενοι, οι πατριώτες, έχουν μετατραπεί στους χειρότερους μπαχαλακηδες που εκβιάζονται και γελοιοποιούνται από εκείνους που παρακαλούσαν και τους έδωσαν την αυτοδυναμία.

Παραφράζοντας τον Μαρξ είναι γεγονός ότι η ιστορία  επαναλαμβάνεται, πότε σαν τραγωδία και πότε σαν φάρσα.

Με αυτήν την Κυβέρνηση αυτή ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ εδώ και 7 -μόλις- μήνες.
Τζίμη λείπεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου