Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΠΕ : Επιθυμούσε μεταθέσεις και δεν το κρύβει


Ο γραφικός της ΣΥΠΕ έχοντας επενδύσει στις 
μεταθέσεις νέων μηχανοδηγών στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, το τελευταίο διάστημα ασκεί κριτική στο Σωματείο μας για το "τριήμερο" που πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί κάθε Σάββατο στο ΜΘ. 
Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες, όταν και  ο γραφικός και η ΣΥΠΕ, κατηγορούσαν δημόσια την ΠΕΠΕ ότι οι τελευταίες προσλήψεις νέων μηχανοδηγών δεν έγιναν με γεωγραφικά κριτήρια, ότι για αυτό την ευθύνη είχε.... το Σωματείο μας  καθώς ότι αυτό θα είχε συνέπεια τις μεταθέσεις για τους νέους συναδέλφους. 
Κανείς απο τους μηχανοδηγούς δεν ξεχνά την προδοτική του στάση, να στείλει επιστολή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπου ανέφερε -μαζί με τον συνάδελφο Συρόπουλο- ότι οι νέοι μηχανοδηγοί  δεν έπρεπε να ψηφίσουν στις εκλογές του Σωματείου μας το 2019!
Και αυτό το ανέφερε η  παράταξη που είχε ψηφίσει την εγγραφή τους στο Σωματείο, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην συνεδρίαση του ΔΣ στην Θεσσαλονίκη.
Αυτός - ο πραγματικά πουλημένος λόγω της μόνιμης εμπάθειας του- που απευθυνόταν στους νέους μηχανοδηγούς σε συνέλευση προσπαθώντας να τους πείσει ότι ενδιαφέρεται και ...αγωνίζεται για τα συμφέροντα τους. Που δεχόταν την αίτηση εγγραφής το Σεπτέμβρη και που τον Απρίλη έλεγε ότι δεν έχουν δικαίωμα να είναι μέλη του Σωματείου!
Όπως πούλησε τις υπερωρίες στο ΣΕΠΕ τον Οκτώβρη του 2018, όπως επένδυσε στις μεταθέσεις, όπως  προσπαθει τόσα χρόνια να απαξιώσει την ΠΕΠΕ. 
Όπως θα έκανε -τάχα- αγωγή για τις υπερωρίες, αλλά δεν έκανε τίποτα ποτέ γιατί ευτελίστηκε στο ΣΕΠΕ ως παράταξη,όταν πήγε να πουλήσει εξυπνάδα.
Όπως καταγγέλει την συμφωνία για το επταήμερο,αλλά κάνει χρήση της μόνο για τις 7 μέρες και όχι για τις 5 και για να πέρνει τις αναπαύσεις του.

Αν τον λάμβανε κάποιος σοβαρά υπόψη, θα τον είχε ήδη διαγράψει απο την ΠΕΠΕ καθώς η επιστολή του στο συνέδριο της ΠΟΣ σε συνδυασμό με την ψήφο της παράταξης του στην συνεδρίαση του ΔΣ τον Σεπτέμβριο του 2018 (θετική για την εγγραφή των 68 στην ΠΕΠΕ),αποτελούν ευθεία επίθεση στα συμφέροντα των μηχανοδηγών και της ΠΕΠΕ. Αποτελούν παγαποντιά, αλητεία ανεπανάληπτη.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΕΠΕ, ένα εσωτερικό θέμα του Σωματείου μας δεν συζητήθηκε στις συνελεύσεις (καθώς η ΣΥΠΕ απείχε απο αυτές) αλλά μεταφέρθηκε στην... Ομοσπονδία!

Ο γραφικός, μπορεί να διαμαρτύρετε όσο επιθυμεί για τις 4 επιπλέον διανυκτερεύσεις τον μήνα (τόσες είναι) που προκύπτουν απο το υποτιθέμενο "τριήμερο".
Μπορεί να νομίζει ότι είναι και επικουρίες.Άλλωστε όταν υπήρχαν πραγματικές επικουρίες στο ΜΑΙ, ο ίδιος τις στήριζε ΔΗΜΟΣΙΑ.  
Οι μηχανοδηγοί γνωρίζουν ποιος είναι,ιδιαίτερα στο ΜΑΙ όλοι έχουν καταλάβει τι κάνει, ποια συμφέροντα εξυπηρετει, ποιος είναι ο ρόλος του.
Γνωρίζουν ότι όταν υπάρξουν πραγματικά θέματα η παρέμβαση της ΠΕΠΕ θα είναι άμεση.
Ο γραφικός θέλει συνδικαλιστική καρέκλα. 
Και επειδή το κριτήριο των μηχανοδηγών είναι αλάνθαστο και τον έκρινε πολλές φορές ανεπαρκή να τους εκπροσωπεί, τώρα προσπαθεί να απαξιώσει την ΠΕΠΕ και  μεθοδεύει να τους εκπροσωπήσει μέσω διορισμού του σε άλλο ΔΣ Σωματείου.
Ο ένας δηλαδή,να εκπροσωπεί τους 300! Αν αυτό δεν λέγετε έπαρση, αλήθεια τι σημαίνει τότε έπαρση ; 

Γραπτά υπάρχουν πολλά για τις κατά καιρό απόψεις του.
Τα σημαντικότερα όμως είναι οι τοποθετήσεις του στο ΔΣ, στα πρακτικά των συνεδριάσεων.
Kαι αυτά υπάρχουν πλέον και γραπτά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Y.Γ. Ακόμα και τις φωτογραφίες απο το στέκι προσπαθεί να αντιγράψει....Περίγελος πραγματικός.
Υ.Γ. 2 Θα αργήσει πολύ να ξεπεράσει τις εκλογές του Απρίλη του 2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου