Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση ΠΕΠΕ- Pearl. Ανακοίνωση του Σωματείου μας


Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 το Προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση της      Pearl, σιδηροδρομικής εταιρείας που εκπαιδεύει σήμερα 6 μηχανοδηγούς στο ΚΕΚ του ΟΣΕ.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή πεποίθηση για την τεράστια δυναμική  που μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών-ιδιαίτερα των εμπορευματικών- με την σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα μεγάλά λιμάνια της χώρας. 
Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στον κλάδο των σιδηροδρόμων και των Logistics. Η Διοίκηση της Pearl ανέφερε την άμεση πρόθεση της για διπλασιασμό – τουλάχιστο- του μεταφερόμενου όγκου εμπορευμάτων μέσω του σιδηροδρόμου, από το λιμάνι του Ικονίου, ένα στοίχημα που πρέπει και μπορεί να κερδίσει ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος. 
Δηλώνουμε την ικανοποίηση μας καθώς στην συζήτηση διαπιστώθηκε η πρόθεση της Pearl για την ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με  αμοιβές που θα συμφωνηθούν και συγκροτημένα δικαιώματα αντίστοιχων των όσων ισχύουν στην χώρα μας για τους μηχανοδηγούς.
 Το επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με  όλες τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα, η ΠΕΠΕ θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής (Φωτοσήματα- Τηλεδιοίκηση- ETCS) που θα αυξήσουν την χωρητικότητα του δικτύου.
Η ΠΕΠΕ εκπροσωπώντας το σύνολο των μηχανοδηγών στην χώρα,  συνεχίζει την διαχρονική της προσπάθεια για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών (επιβατικών- εμπορευματικών),προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας. Ανάπτυξη που θα πρέπει να ταυτίζεται με πιστοποιημένους με τα υψηλότερα εκπαιδευτικά στάνταρ μηχανοδηγούς και με την ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα αποτυπώνουν τόσο εργασιακά όσο και μισθολογικά την υψηλή εξειδίκευση του κλάδου μας.

                                                        Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 
             
                 Γενιδούνιας Κ                                        Μωραΐτης Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου