Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σφοδρή επίθεση Παναγόπουλου σε Κουτσούμπα και Κιουτσούκη σε ΠΑΜΕ και ΚΚΕ

Την έντονη αντίδραση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του ΠΑΜΕ ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης,
όπως δημοσιεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης στα «Παιχνίδια Εξουσίας». «Πρώτη φορά είδα αρχηγό κόμματος, τον κ. Κουτσούμπα, να παραδίνει φάκελο στον πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, υπερασπίζοντας τα πεπραγμένα του ΠΑΜΕ, του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, καλώντας τον να κάνει …ντα τους συνδικαλιστές», δήλωσε στη στήλη ο Γιάννης Παναγόπουλος, για να προσθέσει: « η ηγεσία του ΠΑΜΕ εργάζεται πουθενά ή είναι έμμισθη στο κόμμα;» 
 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ –και επικεφαλής της ΔΑΚΕ στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση- Νίκος Κιουτσούκης, που, επίσης, επικοινώνησε με τα «Παιχνίδια Εξουσίας» και δήλωσε τα εξής σχετικά με τις κατηγορίες του ΠΑΜΕ περί «συνέδρων-μαϊμού» : «Πρώτον ,κάθε τι που αντίκειται στο νόμο 1264/82 και στο Καταστατικό της ΓΣΕΕ, αλλά και οι όποιες δικαστικές αποφάσεις παραβατικών συμπεριφορών προφανώς δεν έχουν συμμετοχή στο Συνέδριο. 
 Δεύτερον, το ΠΑΜΕ επιδιώκει το κόψιμο 53 συνέδρων και αναφέρω κάποια παραδείγματα που προφανώς παραβαίνουν το νόμο και το Καταστατικό και που εάν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, το Συνέδριο τινάζεται στον αέρα. Πρώτο παράδειγμα, η ΠΝΟ(Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) έχει εκλέξει 5 συνέδρους και συμμετέχει με ειδική διάταξη του νόμου 1264, την οποία δεν αποδέχεται το ΠΑΜΕ. Επίσης, επειδή στα τρόφιμα ψήφισαν και 300 άτομα με τον βαθμό του διευθυντή- κάτι που είναι αποδεκτό από το Καταστατικό της ΓΣΕΕ- το ΠΑΜΕ ζητάει να κοπούν όλοι οι σύνεδροι, που αριθμούν 7 άτομα!!! Θεωρεί, δηλαδή, ότι οι διευθυντές των τραπεζών μπορεί να ψηφίζουν, αλλά αυτοί των τροφίμων όχι!!! Αλήθεια, ποιοι έχουν μεγαλύτερη επισφάλεια; 
Όλες οι αιτιάσεις του ΠΑΜΕ είναι στο ίδιο πλαίσιο και αυτό που επιδιώκουν είναι ακόμη και εάν γίνει το Συνέδριο όπως επιθυμούν, στα Δικαστήρια να πέσει η Διοίκηση λόγω των προσφυγών αυτών που θα κοπούν και που είναι νόμιμα εκλεγμένοι»! 
 Ο Νίκος Κιουτσούκης, μάλιστα, στη δήλωσή του, αναφέρει και τα εξής: «Σημειώστε και ότι η οι επικεφαλής του ΠΑΜΕ που εκλέγονται από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και την Ομοσπονδία Οικοδόμων είναι έμμισθα στελέχη του ΚΚΕ και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο είναι Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕ!!! Εκτός και αν το ΚΚΕ είναι κατάστημα εμπορικών ειδών!»! 
 Όπως φαίνεται, η κατάσταση ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ αρχίζει να γίνεται εκρηκτική... 

 Η απάντηση του ΠΑΜΕ

 Αργά το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
 "Την ώρα που δεκάδες συνδικάτα: - οργανώνουν την πάλη ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. - προετοιμάζουν απεργία - παλεύουν για να στηρίξουν τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των μεταλλείων της ΔΕΗ, όλων των χώρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με τις γνωστές μεθόδους της συνδικαλιστικής μαφίας, όπως την ονόμασαν οι εργαζόμενοι, οργανώνει τη βρώμικη δουλειά της με στόχο να κάνει ένα συνέδριο παρωδία. 
Ένα συνέδριο χωρίς καμιά συζήτηση, πίσω από κλειστές και καλά φρουρούμενες πόρτες, για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Όμως είναι προκλητική η στάση ορισμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, οι οποίοι διαρκώς και αποκλείοντας την αντίθετη άποψη δημοσιεύουν "πληρωμένες καταχωρήσεις". 
Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι "πληρωμένες καταχωρήσεις" αμείβονται από τον παχυλό μισθό των εργατοπατέρων και όχι από τα ταμεία της ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν ένα δρόμο. Να τους ξεπεράσουν. Να δώσουν αγωνιστικό παρόν με ενότητα και μαζικότητα για να μην περάσει το έκτρωμα του αντιασφαλσιτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου