Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Aνακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          Ο επίλογος του 2019 γράφτηκε με την ολοκλήρωση της εγκληματικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου και την ενσωμάτωση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτή η
εξέλιξη μαζί με τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης βρίσκει τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατοχυρωμένα δικαιώματα.

        Σοβαρή ευθύνη αυτής της κατάληξης έχουν οι  Διοικήσεις της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εναλλάσσονταν τους ρόλους του καλού και του κακού,  με σχέδιο εφησυχασμού και παραπλάνησης για να  πετύχουν την μεταφορά των εργαζομένων χωρίς Σ.Σ.Ε. που από ότι φαίνεται αποτελούσε στρατηγικό σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των Ιταλών.
        Ένα σχεδιασμό μαζί  με τις ευλογίες της Κυβέρνησης  της ΝΔ - που συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -    στέλνουν το μήνυμα συνολικά στους εργαζόμενους όχι μόνο στον σιδηρόδρομο, αλλά παντού, ότι η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των Σ.Σ.Ε. είναι βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και του κεφαλαίου, προβάλλοντας σαν μονόδρομο την   καπιταλιστική ανάπτυξη, και   την ενσωμάτωση των εργαζομένων στην στρατηγική του κεφαλαίου.
        Από την μία λοιπόν τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις δίνουν γη και ύδωρ ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο στα μονοπώλια και ταυτόχρονα τους επιδοτούν  και από την άλλη οι εργοδότες να στέλνουν στα δικαστήρια και να ποινικοποιούν τους αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους και την  αξιοπρέπεια τους. 
        Καταγγέλλουμε τον βρώμικο και ανήθικο ρόλο της εργοδοτικής-συνδικαλιστικής ομάδας που απροκάλυπτα κόβει και ράβει μαζί με τους νέους εργοδότες  προκειμένου να καθιερωθούν την επόμενη μέρα σαν εργαλείο χειραγώγησης των εργαζομένων στο πλάνο συμφερόντων της νέας εταιρείας.
       Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας , της κυβέρνησης και των μηχανισμών  τους (διαμεσολάβηση) , που θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς Σ.Σ.Ε.  ή με Σ.Σ.Ε. που να μην τους καλύπτει στο σύνολο τους, αλλά και για αυτούς που καλύπτει να μην δίνει την παραμικρή αύξηση, διατηρώντας τους σημερινούς πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα τους πιο κάτω από τις ανάγκες τους.
       Η εργοδοσία ‹‹ η μεγάλη εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ ››  (που με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο ) πριν λίγες μέρες   αντί να εντάξει στο τακτικό προσωπικό τους συναδέλφους  συμβασιούχους (6μηνα) φρόντισε να συνεχίσει την ΟΜΗΡΙΑ  τους με ατομικές συμβάσεις 4 μηνών με 680 ευρώ μεικτά,  κάτω από τον εκβιασμό ή υπογράφεις ή απολύεσαι,  με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει στις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος  , ανάλογα με το πώς την βολεύει.
        Αυτό που πρέπει συμπερασματικά να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πλέον ο αγώνας για δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι μονόδρομος.
      Η λύση δεν έρχεται μέσα από τη στήριξη των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων που είναι ταγμένες να υπηρετήσουν τις ανάγκες της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
      Η λύση δεν θα έρθει μέσα από την υποταγή και το συμβιβασμό, την προσαρμογή στη σημερινή αναγκαιότητα που τους καλεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) ούτε από αυτούς που πανηγύριζαν, έτρωγαν και έπιναν και χαριεντιζόντουσαν μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις διοικήσεις των εταιρειών την ώρα που ξεπουλούσαν το Σιδηρόδρομο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
       Η ίδια η πείρα της ζωής είναι αυτή που πρέπει να σας οδηγήσει και αυτή λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει οι ίδιοι να πρωτοστατήσουν στην ταξική τους οργάνωση και με τον αγώνα τους  να εμποδίσουν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές, ούτε δέχονται να τους μοιράζουν καθρεφτάκια οι εργοδότες μαζί με τους εργοδοτικούς μηχανισμούς.
      Για  αυτό καθημερινά η ΔΕΣΚ-Σ και το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ στους χώρους δουλειάς καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι μαζικά και όχι ατομικά να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Καλούμε τα Σωματεία και την ΠΟΣ άμεσα να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αιτήματα:
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Κατάργηση κάθε άλλης μορφής εργασιακών σχέσεων (μπλοκάκια, ατομικές συμβάσεις, ενοικιαζόμενοι κ.λπ.). Προσλήψεις όλων και ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό.
Πρόσληψη όλων των μαθητών που τελειώνουν τον στρατό και την σχολή μαθητείας.
5νθημερο, 35ωρο.
Να ενημερωθούν με συγκεντρώσεις όλοι οι εργαζόμενοι και με συνελεύσεις να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Με ταξικούς χαιρετισμούς.

     ΔΕΣΚ-Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου