Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλη ενόχληση....χωρίς λόγο

Μεγάλη ενόχληση έχει προκαλέσει η απόφαση της +ΣυνΕξέλιξης να οργανώσει την δομή της παράταξης της σε τοπικό επίπεδο (ΜΑΙ και ακολουθεί το ΜΘ). Αναρωτιόμαστε για ποιο ακριβώς

λόγο οι εκπρόσωποι της Νέας Έλξης εντελώς επιπόλαια έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως "φασιστική" την απόφαση μιας παράταξης να οργανώσει την εσωτερική της δομή. 
Και τι δεν ακούσαμε απο χτες,απο την Νέα Έλξη,ακόμα και για το..επιτελικό κράτος του ΜΑΙ! 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους επιπόλαιους συγγραφείς των social media της Νέας Έλξης ότι στις 19 Μαΐου του 2019 η παράταξη τους μας είχε ενημερώσει και τότε είχαμε δημοσιεύσει ότι συστάθηκε το Προεδρείο της. Συγκεκριμένα με ..Δελτίο Τύπου είχε ανακοινωθεί ότι στην Νέα Έλξη αναλαμβάνουν :
1. Πρόεδρος - Γιαννόπουλος Αποστόλης (ΜΑΙ)
2.Γ.Γραμματέας Μπάλας Νικόλαος (ΜΘ)
3. Ταμίας - Κοίλιαρης Κωσταντίνος (ΜΑΙ)
4.Υπ.Τύπου και δημοσίων σχέσεων - Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος (ΜΑΙ)

Μέλη :
Μωραίτης Πέτρος (ΜΑΙ)
Σιώπης Γεώργιος (ΜΘ)
Ορνεράκης Ιωάννης (ΜΑΙ)

Προφανώς στην Νέα Έλξη οι ....επιπόλαιοι εκπρόσωποι της έχουν κοντή μνήμη και τα ξέχασαν αυτά.
Με την δική τους λογική και τον δικό τους λόγο,επρόκειτο για απαράδεκτη και ... φασιστική ενέργεια. 
Φυσικά σκοπός της Νέας Έλξης τότε (Μάιος 2019 και μετά τις Ευρωεκλογές) ήταν να στείλει τα δικά της μηνύματα για την "σκιώδη" ΠΕΠΕ,αφού εκείνη την εποχή είχε αρνηθεί και την συμμετοχή της στο Προεδρείο του Σωματείου,επενδύοντας στην πόλωση και στην αποτυχία της +ΣυνΕξέλιξης.
Καλό θα είναι λοιπόν,όσοι σπεύδουν να προβούν σε χαρακτηρισμούς για την οργάνωση μιας παράταξης,να κοιτάζουν πρώτα τι έπραξαν οι ίδιοι. 
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ δικαιώνονται και όσοι είχαν τονίσει ότι για τις εμετικές δημοσιεύσεις των τελευταίων μηνών στα social media απο την Νέα Έλξη,τόσο εμετικές που κάποιες απο αυτές κατέβηκαν μετά και την αντίδραση μελών της,υπεύθυνο ήταν συγκεκριμένο πρόσωπο,που κατά τα λοιπά προσπαθεί να πείσει για την "μετριοπάθεια" του.Εκτός αν έχει παραιτηθεί απο την...θέση που διορίστηκε απο την παράταξη του.

Λείπει ο Μάρτης απο την Σαρακοστή; 
Tην επανεμφάνιση του έκανε και ο ....γραφικός της ΣΥΠΕ ο οποίος προειδοποίησε ότι η οργανωτική δομή μιας παράταξης,απαξιώνει ένα Σωματείο.
Και το έγραψε αυτό,αυτός που καθημερινά λοιδορεί στον δημόσιο λόγο το Σωματείο της ΠΕΠΕ ως ...πουλημένο,προσπαθώντας να το απαξιώσει,αυτός που έστειλε επιστολή στο συνέδριο της ΠΟΣ για να υπονομεύσει την παρουσία της ΠΕΠΕ, αυτός που κιοτεύει να εμφανιστεί σε συνελεύσεις 2 χρόνια τώρα!
Είναι λογικό να φοβάται την μετάφραση της εργατικής νομοθεσίας ο συνάδελφος.Έχει ψυχολογικό τραύμα από τότε που ερμήνευσε λανθασμένα -αν και ήταν πασιφανές- την ισχύ της 6ης μέρας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Ως γνωστόν έτσι λειτουργεί αυτός,πάντα με το τραυματικό συναίσθημα του κι όχι με την λογική.
Αυτός που δεν άκουγε κανένα γιατί τα "ήξερε όλα" και που η παράταξη του προσέφυγε στο ΣΕΠΕ για το οικογενειακό επίδομα και τις υπερωρίες τον Οκτώβρη του 2018,χωρίς να ενημερώσει το Σωματείο,προσφυγή την οποία και έχασε τελικά,κάνει παρατηρήσεις στην +ΣυνΕξέλιξη!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. 

Η εσωτερική οργάνωση μιας παράταξης,ούτε υπονομεύει,ούτε απαξιώνει το Σωματείο μας.
Η εσωτερική οργάνωση μιας παράταξης ΕΝΙΣΧΥΕΙ την ίδια και αυτό είναι που ενοχλεί.
Γιατί δείχνει ότι το στελεχιακό της δυναμικό,δημόσια θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των μηχανοδηγών. Όχι σε θέσεις Προέδρων και Γραμματέων. Σε τομείς που θα μεταφέρουν προβλήματα στην ΠΕΠΕ. 
Θυμίζουμε ότι η Νέα Έλξη,μέχρι χτες κατηγορούσε την +ΣυνΕξέλιξη ως προσωποκεντρική παράταξη,τώρα την ενοχλεί που έφτιαξε την οργανωτική της δομή στο ΜΑΙ και ακολουθεί και το ΜΘ.
Κοινώς,πορεία με μοναδική πυξίδα την αντιπαράθεση χωρίς πολιτικά-συνδικαλιστικά επιχειρήματα,πορεία που αποδεδειγμένα οδηγεί στο κενό.
Το ευχάριστο είναι ότι το Προεδρείο της ΠΕΠΕ,δεν επηρεάζεται απο τους επιπόλαιους συγγραφείς των social media και  λειτουργεί  καθημερινά  σε κλίμα συνεργασίας για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου