Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Τα συμπεράσματα της εβδομάδας που πέρασε

Μια ακόμα εβδομάδα ολοκληρώνεται και το στέκι όπως κάθε Κυριακή, κάνει την ανασκόπηση της!

Ξεκινάμε με

την πολιτική επικαιρότητα

  • Ξεχάστε την 13η σύνταξη είπαν στους συνταξιούχους οι Κυβερνώντες.Και πως να μην το πουν όταν είναι τα ίδια πρόσωπα που το 2013 με Νόμο την έκοψαν οριστικά! Μάταια προσπαθούσαν δημοσιογράφοι να τους θυμίσουν ότι είχαν δεσμευτεί για την διατήρηση της μετά την Νομοθετική Πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης.Τι ψηφίσατε είπαμε οι συνταξιούχοι;
  • Και αν τυχόν κερδίσετε στο Συμβούλιο της Επικρατείας,για τις παράνομες μειώσεις που σας επιβλήθηκαν το 2013,εμείς θα κάνουμε και πάλι Νόμο,είπαν με στόμφο στους απόμαχους της εργασίας οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης!
  • Η επίσκεψη της Κυβέρνησης στο Αμέρικα πήγε καλά για την χώρα.Ευτυχώς που δεν παραδώσαμε τίποτα να λέμε,δήλωση για την Τουρκία που θέλει το μισό Αιγαίο δεν πήραμε πάντως.Μέχρι και το δεξιότατο antinews έγραψε "Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Μια ατυχής επίσκεψη". (κλικ για να το διαβάσετε).
  • Στα πολύ σοβαρά,πρώτη φορά δημόσια Έλληνας Πρωθυπουργός επικρότησε την δολοφονία πολιτικού αντιπάλου χώρας,σχολιάζοντας για την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ,ότι η Ελλάδα την επικροτεί.Σύμφωνα δε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Δένδια,έχει προκύψει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της χώρας μας και του Ιράν,μετά τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις. Θα μας μπλέξουν και δεν θα ξέρουμε γιατί.
  • Για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούγεται ο Μπένυ(Ε.Βενιζέλος) μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.Να δούμε τι θα πει και ο Παπανδρέου!Ο Καραμανλής θα τον ψηφίσει στάνταρ.Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι...ΣΥΡΙΖΑ! (Το ακούσαμε και αυτό!)
  • Η μεγάλη πλάκα πάντως είναι να βλέπεις τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των διαμερισμάτων της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας για τον Βενιζέλο.Παραλήρημα κανονικό.Πολύ ...κωλόπαιδο (sic)τελικά ο Κυριάκος!
  • Στα εργασιακά,συνεχίζεται η απεργία στον ΟΤΕ.Την ώρα που οι εργαζόμενοι εκεί απεργούν για 1 μήνα,ζητώντας Συλλογική Σύμβαση Αξιοπρέπειας, η ΓΣΕΕ υπέγραψε την παράταση της Εθνικής Γενικής Σύμβασης μέχρι το 2020,χωρίς καμία αύξηση για τους εργαζόμενους! 
  • Δηλαδή ο Κιουτσούκης,που θέλει να διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,υπέγραψε για 9η συνεχή χρονιά ΜΗΔΕΝΙΚΗ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!Αυτός θα διαπραγματευτεί για τους 1000 εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Σωθήκαμε!
  • Το φλουρί στην πίτα στον ΟΣΕ, έπεσε στον εκπρόσωπο εργαζομένων.Είδαν τον Θανάση οι εργαζόμενοι μετά από 7 μήνες!Καλά τα απαράδεκτα με όσους δεν ήθελαν να επιτρέψουν στις απλήρωτες καθαρίστριες να παραβρεθούν στην εκδήλωση τα είδαν όλοι.Λίγος σεβασμός σε απλήρωτους εργαζόμενους δεν βλάπτει κανένα.Εκτός αν οι πραιτοριανοί της Καρόλου έδρασαν αυτόβουλα,οπότε κύριε Σπηλιόπουλε μαζέψτε τους.Σας εκθέτουν.
  • Όπως εξέθεσε και ο νόθος της ΠΟΣ την Διοίκηση του ΟΣΕ με τον λόγο του απέναντι στην πολιτική ηγεσία σε μια τέτοια εκδήλωση.Ας πρόσεχαν.
  • Όταν είσαι πολύ μικρός, όπως ο νόθος Πρόεδρος της ΠΟΣ, φτάνεις στο σημείο να χρησιμοποιείς αυτές τις εκδηλώσεις για δεκάρικους λόγους.Όταν έχεις αξιοπρέπεια,δεν πας καθόλου αν έχεις διαφωνίες.Βλέπε ΠΕΣΟΣΕ.
  • Είπε όμως και μια αλήθεια ο Νόθος.Τι θα γίνει ρώτησε με την συμφωνία για την προστασία των θέσεων εργασίας μέσω των ΥΓΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την συμφωνία δηλαδή που κατήγγειλε μέχρι το 2019. Σπίρτζη θα λέτε και θα κλαίτε.
  •  Και μιας και λέμε για Σπίρτζη.Επέστρεψε ο Θανάσης στον σιδηρόδρομο.Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.Θα συνταξιοδοτηθεί από το σπίτι του.Νόμος 4530 του 2018.Μπορεί να άργησε να ψηφιστεί (όπως και σε άλλα υπήρχαν καθυστερήσεις από την προηγούμενη Κυβέρνηση)αλλά έγινε.Αυτό γράφει η ιστορία.Και αυτό ενοχλεί πολλούς.
  • Ο Άδωνις πήγε και αυτός στο Αμέρικα. Έφερε μπουλντόζες.Τις έχει για εκτελωνισμό στο λιμάνι και αμέσως φεύγουν για το Ελληνικό.Τώρα για ποια χρονιά ο εκτελωνισμός,μην βάζετε στοίχημα.Αυτός που έβαλε για το 2019,ακόμα κλαίει.
  • 12 πνιγμένοι πρόσφυγες στο Αιγαίο και να σου λέει Υπουργός την ίδια μέρα " Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».Το συνδικαλιστικό κίνημα θέση για αυτά έχει ή κάνει πως δεν ακούει; 
  • Όταν όμως μιλάνε για το Αιγαίο και την συνεκμετάλλευση του με τον Σουλτάνο,δηλαδή για παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας και εδάφους,τότε χρησιμοποιούν τον όρο "ανάπτυξη" για να σε κοροϊδέψουν.Ποιους ψηφίσατε μωρέ;
  • Τα Εξάρχεια είναι εκεί. Και γίνονται και συνελεύσεις.Και δεν θα περάσει εύκολα η αστυνομοκρατία σε αυτήν την χώρα.Μπαλούρδο κάτσε φρόνιμα.
Εις το επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου