Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας για την απεργία στον ΟΤΕ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε>
Το Δ. Σ. του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στην Cosmote, που μέσα από γενικές συνελεύσεις προκήρυξαν απεργία διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή
Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αύξηση των μισθών και την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων (που αμείβονται με 40% λιγότερο από τους παλιούς). Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή πρωτοχρονιάς.

Οι εργαζόμενοι, με την απόφασή τους αυτή επιδιώκουν να βάλουν «φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία». Στον ΟΤΕ που αποτέλεσε το πρώτο “πείραμα” ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου, με το ξεπούλημά του στην Deutsche - Telecom, η οποία έχει την υψηλότερη κερδοφορία απ’ όλες τις χώρες στην Ελλάδα (την ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο ίντερνετ!) αλλά πληρώνει τους εργαζόμενους (με εξαίρεση τα χρυσοπληρωμένα μεγάλα στελέχη) με τους χαμηλότερους μισθούς από παντού.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στην Cosmote συνδέεται με τον αγώνα του Σωματείου μας για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, την πάλη μας για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα, κόντρα σε κυβέρνηση – Ε.Ε .– εργοδοσία. Δεν ξεχνάμε τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις εφεδρείες, το κλείσιμο σταθμών και υπηρεσιών, το κόψιμο δρομολογίων, την συρρίκνωση του προσωπικού κ.ά. ,  για να καταλήξουμε στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ σύμφωνα με τις ορέξεις και επιθυμίες των ξένων «επενδυτών». Η κατάληξη των δήθεν «μεταρρυθμίσεων» και της «εξυγίανσης» είναι οι σιδηροδρομικές μεταφορές και οι τηλεπικοινωνίες να βρίσκονται υπό έλεγχο Ιταλών και Γερμανών.     
Ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εφαρμόσει τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και στα δίκαια αιτήματά τους.



ΤΟ
Δ.Σ
                                                                       
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου