Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Α. Γεωργιάδης: Αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα, μπορεί να επιβιώνει (βίντεο)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέπεμψε σε μία μελέτη μιλώντας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% έπληξε την οικονομίαΣε μελέτη η οποία
συνάγει το συμπέρασμα πως «αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα εισόδημα, μπορεί να επιβιώνει», δίχως όμως να ονομάσει τη μελέτη, παρέπεμψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα, Σάββατο, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και μιλώντας συγκεκριμένα για τη θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από την κυβέρνηση.
Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει πως «δε λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει» λαμβάνοντας 200 ευρώ ως επίδομα.
Ακόμη, ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να καταργήσει το μέρισμα το οποίο είθισται να διανέμεται τον Δεκέμβριο από την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Βέβαια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να επαναφέρει τη 13η σύνταξη και αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διένειμε 13η σύνταξη, χαρακτηρίζοντάς τη επίδομα.  «13η σύνταξη δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να δώσουμε και εμείς. Ο λόγος είναι ότι τα λεφτά για τη 13η σύνταξη δεν υπάρχουν», είπε συγκεκριμένα ο Α. Γεωργιάδης.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μισθών, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% επλήγη η οικονομία. Αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ προκρίνει τη «σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού, συνδεδεμένη με την αύξηση του ΑΕΠ», εξήγησε ο Α. Γεωργιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου