Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλες στιγμές!Τα συμπεράσματα της εβδομάδας που πέρασε

Μεγάλες στιγμές αυτήν την εβδομάδα!

Μια ακόμα εβδομάδα ολοκληρώνεται και το στέκι όπως κάθε Κυριακή, κάνει την ανασκόπηση της!

Ξεκινάμε με
 την πολιτική επικαιρότητα
  • Ζούμε μεγάλες στιγμές! Ο Πρωθυπουργός μας δήλωσε στον Αlpha ότι θα κάνει αυτό που χρειάζεται,για να μην φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που χρειάζεται, για να εμποδίσει τα τρυπάνια του Σουλτάνου που ζεσταίνονται για το Αιγαίο. Κλίμα ασφάλειας στον λαό μετά από αυτές τις δηλώσεις. 
  • Αμ το άλλο. Μέχρι 30 Απριλίου ότι προλάβατε,προλάβατε όσοι χρωστάτε στεγαστικά στις Τράπεζες.Όχι τίποτα άλλο για να μην παρεξηγούμαστε,είπε ο Άδωνις προχτές.Μετά,θα ζήσουμε μέρες Ισπανίας (για όσους ξέρουν).Δηλαδή θα αρχίσουν οι μπούκες στα σπίτια.Τα καλύτερα έρχονται, όπως λέει και ο ..Κιουτσούκης!
  • Ο Νικόλας όποτε βλέπει μηχανοδηγούς αυτό λέει.Τα καλύτερα έρχονται.Μας έχει τόση αδυναμία που ήρθε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο ενάντια στην ΠΕΠΕ και υπέρ της ΠΟΣ για να δικαιολογήσει την νοθεία στο πρόσφατο συνέδριο.Η αλήθεια είναι ότι τα έχασε στο τέλος. Όταν λές τόσα ψέμματα Νικολάκη και νομίζεις ότι μπορείς να κοροϊδεύεις όλους,στο τέλος σε παίρνουν χαμπάρι.Έπρεπε να υπήρχε μια κάμερα όταν κατέθετε,να τον θαυμάζανε οι εργαζόμενοι!
  • Την ίδια ώρα που η ΓΣΕΕ ασχολείται με τα δικαστήρια ενάντια σε Πρωτοβάθμια Σωματεία,το Υπουργείο Εργασίας μειώνει τα πρόστιμα στο ΣΕΠΕ για τους κακούς εργοδότες με σκανδαλώδη απόφαση της περασμένης εβδομάδας. Αν έβγαλε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ;
  • Καλά πλάκα κάνετε; To θέμα για την ΓΣΕΕ αυτήν την περίοδο είναι να γίνει το συνέδριο της.Και αν αυτό γίνει πριν βγει η απόφαση για την προσφυγή των μηχανοδηγών και των σταθμαρχών,ακόμα καλύτερα. Γιατί αν αργήσει το συνέδριο και χάσουν οι νόθοι,Νίκος και Θανάσης δεν θα συμμετέχουν.Κινδυνεύει από την μη συμμετοχής τους το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας! Το είπαν οι δικηγόροι της ΠΟΣ και της ΓΣΕΕ,αυτό που το πάτε.Αυτή ήταν η υπερασπιστική τους γραμμή.
  • 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό από προχτές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κλαδική ΣΣΕ γιατί ο υπουργός Εργασίας αρνείται την επέκταση της.Ακούσατε κάτι; Καλά τι βλέπετε στην TV ?
  • Η σύμβαση στον κλάδο του Επισιτισμού υπεγράφη στις 12 Δεκεμβρίου 2019 και απεστάλη στο υπουργείο Εργασίας.O Υπουργός Εργασίας τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν μπορεί να καταστεί υποχρεωτική η συγκεκριμένη κλαδική σύμβαση, διότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος. Και ο νόμος έχει συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένες διαδικασίες».
  • Ποιος Νόμος; Mα ο νέος αναπτυξιακός νόμος (4635/2019), ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
  • Κατά τα λοιπά ο Κιουτσούκης επιμένει ότι η ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην πρώην τεχνική βάση δεν υπογράφετε γιατί φταίει το...Δίκτυο Σιδηροδρομικών. Τόσο ξεφτίλας.Δεν βλέπει τι γίνεται στην αγορά εργασίας,δεν μιλάει και κατηγορεί αυτούς που έχουν υπογράψει ΣΣΕ με αυξήσεις.Ανείπωτη ξεφτίλα,απο αυτές για τις οποίες ο κόσμος της εργασίας απαξίωσε τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.
  • Τρένο στην Πελοπόννησο! Η ΠΕΠΕ έκανε το αυτονόητο,βγήκε και το στήριξε. Ας θυμηθούμε όμως,γιατί εμείς δεν ξεχνάμε. Αντίστοιχη προσπάθεια το 2016, είχε χαρακτηριστεί από τους σημερινούς θιασώτες που την αποθεώνουν,  ως "επικοινωνιακή".Ουσία και όχι επικοινωνία έλεγαν τότε κάποιοι.Τι δουλειά έχουν οι μηχανοδηγοί και πήγαν τότε στον Δήμαρχο Καλαμάτας και σημερινό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,έγραφαν. (Συνάντηση Γενιδούνια - Νίκα, Γενάρης 2016).Αυτοί ξεχάσαν, εμείς όχι. 
  • Συνέπεια όμως είναι να λες το ίδιο διαχρονικά. Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ υπενθύμισε ότι οι μηχανοδηγοί είναι παρόντες και είναι το μοναδικό Σωματείο στον Σιδηρόδρομο που δημόσια μίλησε για το θέμα.Ελπίζουμε τελικά να γίνει το όνειρο όλων μας πραγματικότητα. Η ΠΟΣ που ήταν,ρωτάτε;
  • Καλή ερώτηση. Εδώ δεν συνεδρίασε το Δεκέμβρη.Σε διάλυση το μαγαζί της παρέας στην Κάνιγγος.Κοινή παραδοχή πλέον. Ας πρόσεχαν.
  • Μαζεύτηκε ο απόπατος του εθνικού κορμού στο Σύνταγμα σήμερα. Συλλαλητήριο ενάντια στους πρόσφυγές.Μια σημαντική υπενθύμιση ότι η ζωή δεν προχωράει μόνο με τους φίλους αλλά και με τους εχθρούς. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχεις τους σωστούς εχθρούς."Your hate will always be my guide"...Οι μακεδονομάχοι που ήταν όμως; 
  • Ετοιμάζονται για την Τρίπολη.Όχι της Αρκαδίας,της Λιβύης....Κυριάκο μας μπλέκεις άσχημα,να ξέρεις,στο έχουμε πει.
  • Τα Εξάρχεια είναι εκεί,οι μπουλντόζες για το Ελληνικό ετοιμάζονται, 19 Γενάρη και κατηφορίζουν προς Καλλιθέα.Μέχρι την άλλη βδομάδα θα έχουν πάει Φάληρο.Τι δεν τις είδατε; Στραβοί είστε; Θα το πει ο ΣΚΑΙ και θα το πιστέψετε.Εδώ έμαθαν τα Εξάρχεια οι παππούδες στην ...Καρδίτσα!
  • Αυτήν την εβδομάδα κλείνουμε αλλιώς. Sex Pistols.  Η Βασίλισσα Elisabeth ζει ένα Δράμα στα 94 της χρόνια.Που να το φανταζόταν η καημένη,τα μάθαμε και εμείς. Κάθε μέρα πρώτο θέμα στα Ελληνικά ΜΜΕ τι θα κάνει ο Εγγονός της που θα αφήσει τον θρόνο γιατί το πρόσωπο, η σύζυγος ντε, θέλει να ζήσει ως κοινή θνητή. Αυτό είναι το θέμα μας! God save the queen, the fascist regime..
No future, no future, no future for you
No future, no future, no future for me...

Εις το επανειδείν....

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου