Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ

Σκληρή ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών,που όμως λέει μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Συνάδελφοι  συναδέλφισσες ,
   Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών τους τελευταίους μήνες έχει καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις τόσο για το θέμα της αντιμετώπισης των επερχομένων ιδιωτικοποιήσεων που θέλει να
ολοκληρώσει η 4η μνημονιακή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό αλλά παραμένει ανοικτό από την αδράνεια των υπολοίπων παρατάξεων στον χώρο μας ,που εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένες σε λογικές που μόνο σε αδιέξοδα οδηγούν.
    Λογικές που εκμεταλλεύεται η σημερινή Κυβέρνηση καθώς σε καμία περίπτωση δεν έχει αισθανθεί την ύπαρξη συνδικαλιστικού  κινήματος  στον σιδηρόδρομο.
    Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη ,    με δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια εκφράζοντας την αντίθεση μας στα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές και η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό , τα κόκκινα δάνεια , την φορολογία , τις ιδιωτικοποιήσεις , τα εργασιακά .
    Όμως οφείλουμε να επισημάνουμε την θέση μας στην τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας όπου  προτείναμε μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία να προκηρύξει 24ωρη απεργία στης 11 Νοεμβρίου , μια μέρα πριν την απεργία της ΓΣΕΕ για να αναδείξουμε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Φυσικά δηλώσαμε ότι επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις ΚΑΙ της επόμενης μέρας με στάσεις εργασίας τις ώρες προκειμένου οι απεργοί να μεταβούν με τα τρένα στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Μέχρι τις 11 και 12 Νοεμβρίου προτείναμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που θα αναλάμβαναν τα Σωματεία, ενώ η Ομοσπονδία θα έκανε ενέργειες για την συγκρότηση κοινού μετώπου με τους συναδέλφους στα λιμάνια που βρίσκονται επίσης σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης, αλλά και με τους συναδέλφους στις αστικές συγκοινωνίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σύντομα ένα νέο σχέδιο εξυγίανσης.
   Με έκπληξη δεχτήκαμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση από όλες τις παρατάξεις που έκαναν λόγο για προτάσεις που ...έχουν σκοπό να διασπάσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος! Σε όλη την συνεδρίαση παρακολουθήσαμε ΟΛΑ τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας να προσπαθούν συντονισμένα να αποφύγουν να πράξουμε τα αυτονόητα!
   Και όχι μόνο αυτό. Σε μια προκλητική πράξη Στο Συμβούλιο Διοικήσεων την προηγούμενη εβδομάδα η παράταξη της ΠΑΣΚ – Σιδηροδρομικών κατέθεσε μια πρόταση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καταδεικνύει τον διαχρονικό της ρόλο, αυτόν του λαγού του συστήματος εξουσίας. Χωρίς να έχει προταθεί από κανένα Σωματείο, η ΠΑΣΚ κατέβασε πρόταση που κάνει λόγο για αύξηση της αποζημίωσης απόλυσης σε περίπτωση που υπάρξουν απολύσεις μετά την ιδιωτικοποίηση! 
    Έτσι αντιλαμβάνονται οι «συστημικές» δυνάμεις του χώρου, τον συνδικαλιστικό τους ρόλο. Κανένα ενδιαφέρον για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καμία πρόνοια για το προσωπικό ,καμία απολύτως θέση για την αντιμετώπιση του νέου μισθολογίου που θα βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Μόνο επικοινωνιακά τερτίπια από μια θλιβερή πλειοψηφία που κοροϊδεύει τους σιδηροδρομικούς.
   Η κοροϊδία των τελευταίων μηνών  αποκαλύφθηκε όταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε πως θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να δώσει εντολή για να προχωρήσουν οι Διοικήσεις το θέμα της ΣΣΕ. Όταν φυσικά ρωτήθηκε  για το τι έκανε η Ομοσπονδία τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο όταν σερνόταν σε «σκληρές διαπραγματεύσεις» για το θέμα, απλά απέφυγε να απαντήσει. Η  αλήθεια είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι όπως είχαμε επισημάνει είχε παιχτεί ένα ακόμα παιχνιδάκι στην πλάτη των σιδηροδρομικών από την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ που θέλοντας να στηρίξουν τις σημερινές Διοικήσεις στον Όμιλο, κάθισαν στο τραπέζι για την συζήτηση ΣΣΕ, ενώ γνώριζαν ότι το Υπουργείο δεν έχει δώσει καμία τέτοια εντολή.
   Αντί λοιπόν τότε, αλλά και σήμερα να πιέσουν πραγματικά την πολιτική ηγεσία με κινητοποιήσεις, επιλέγουν να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια και έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Συνάδελφοι 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θέλουν να υπογραφεί η περυσινή ΣΣΕ

   Η πάγια θέση μας είναι ότι ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να λειτουργήσει ως ενιαίος και δημόσιος .Δεν συζητάμε καμία διαδικασία απόλυσης  , τις οποίες θα πρέπει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να αποτρέψει  , όχι μόνο από την ΣΣΕ , αλλά και από άλλες συμβάσεις που θα διέπουν τις διαδικασίες πώλησης και στόχο θα έχουν να αποτρέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις . Καμία απόλυση για οικονομικοτεχνικούς λόγους σε εταιρίες που έχουν οικονομικές σχέσεις με το δημόσιο ( επιδοτήσεις  , ενισχύσεις κ.α.) την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο υπολείπονται των οργανογραμμάτων ,  την ώρα που το προσωπικό είναι οριακά στο ελάχιστο για την λειτουργιά του . 

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου