Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Παραλίγο να επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο 30.310 ευρώ στην Ελλάδα για το ν/σ του σιδηροδρομικού χώρου

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο σιδηροδρομικό χώρο, η ΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Όπως αναφέρεται, σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΕ, «δεδομένου ότι
η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και η Ρουμανία δεν συμμορφώθηκαν, η Επιτροπή απέστειλε στα κράτη αυτά προειδοποιητική επιστολή τον Ιούλιο του 2015 και αιτιολογημένη γνώμη τον Φεβρουάριο του 2016.

Επειδή δεν έχουν ακόμη θεσπιστεί τα εθνικά μέτρα μεταφοράς της οδηγίας, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τα εν λόγω κράτη μέλη στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 260 παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), η Επιτροπή θα ζητήσει από το Δικαστήριο να επιβάλει ημερήσια χρηματική ποινή στην Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και τη Ρουμανία έως ότου η οδηγία μεταφερθεί πλήρως στην εθνική νομοθεσία.

Η Επιτροπή προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 30.310,80 € στην Ελλάδα, 8.710,00 € στο Λουξεμβούργο και 29.091,40 € στη Ρουμανία».

Με την ψήφιση, στη Βουλή, του σχετικού νομοσχεδίου η ανωτέρω απόφαση της ΕΕ θα ανακληθεί.

Γιατί άργησε η Ελλάδα να νομοθετήσει, αφού πολλές από τις οδηγίες για τον ενιαίο σιδηροδρομικό χώρο θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια; Ευθύνες βαραίνουν, τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και τη νέα, η οποία καθυστέρησε στον ορισμό νέας διοίκησης στον ΟΣΕ.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου