Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ο «κουτσός» ΟΣΕ πέρασε σε ζημιές. Στα 66 εκατ. το 2015, «αγκάθι» η μείωση της επιχορήγησης

Αφού έμεινε «κουτσός» ο ΟΣΕ, λογικό είναι να προβληματίζουν οι οικονομικές του επιδόσεις.Ο ΟΣΕ, το 2015, έχασε δυο μεγάλες πηγές εσόδων: την συντήρηση και ενοικίαση τροχαίου υλικού, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να στηρίζεται στις
χρεώσεις της σιδηροδρομικής και κυρίως, στην κρατική επιδότηση, η οποία βαίνει μειούμενη.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, η σημαντική υποχώρηση κατά 44,3 εκατ. ή 36,9% των εσόδων οφείλεται στην απώλεια του εσόδου ενοικίων Τροχαίου Υλικού, το οποίο μεταφέρθηκε στο δημόσιο, στη μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 8 εκατ. και στην, κατά 2,2 εκατ., μείωση των τελών υποδομής, λόγω πραγματοποίησης λιγότερων δρομολογίων, εξαιτίας ανεπάρκειας πόρων σε προσωπικό και τροχαίο υλικό του μεγαλύτερου πελάτη, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ΟΣΕ (μητρική εταιρεία) ανήλθαν στα 76,7 εκατ., έναντι 120 εκατ. το 2014, με αποτέλεσμα οι λειτουργικές ζημιές να διευρυνθούν στα 66 εκατ., από 13,5 εκατ. το 2014.

Όσον αφορά τα έξοδα, οι κυριότερες κατηγορίες παρουσιάζουν μείωση, όπως: η μισθοδοσία κατά 8,5%, οι αμοιβές τρίτων κατά 12,2% και οριακά κατά 1,2% οι αναλώσεις, οι οποίες κυμαίνονται στα περυσινά αυξημένα επίπεδα, με πρόθεση αύξησης στα επόμενα έτη.

metaforespress.gr

1 σχόλιο:

  1. Λογικό και αναμενόμενο. Η μικρή πίτα του "σιδηροδρομικού" χρήματος, πρέπει πια να μοιραστεί σε πολλά κομμάτια. Τα πειράματα και μαθηματικά έχουν αποτύχει. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πολιτική σκέψη και βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή