Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιείται η ΕΕΣΣΤΥ και μετά ο… ΟΣΕ

Ραγδαίες ανακατατάξεις επιφέρει η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους. Η Ferrovie Dello Stato Italiane καθίσταται απόλυτος «κυρίαρχος».


Η FS εκτιμάται ότι θα συμμετάσχει στο νέο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ, ο οποίος θα προκηρυχθεί εντός του μηνός, εκτός κι εάν στο μεσοδιάστημα υπάρξει «διαφορετική συμφωνία» με τους Γάλλους της Alstom ή τους Γερμανούς της Siemens.

Ακολούθως, αργά ή γρήγορα, αναμένεται να εφαρμοστεί το μοντέλο ΣΔΙΤ στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, αφού τόσο οι Ιταλοί, όσο και οι νέες ιδιωτικές σιδηροδρομικές εμπορευματικές εταιρείες, θα «πιέσουν» για επίσπευση των έργων.

Οπότε, άμεσα ή έμμεσα, θα «ιδιωτικοποιηθεί» και ο ΟΣΕ, ο οποίος έχει ενταχθεί στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.     

Μetaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου