Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Προς υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Συνεχείς διεργασίες απο το πρωί

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟΣ (έπειτα απο πρόσκληση του Προέδρου της) για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Το Σωματείο μας 
εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας ενώ στην συνάντηση παρεβρέθηκε το Προεδρείο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ο Πρόεδρος της ΠΟΣ (Παρασκευόπουλος Π), ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας (Ντίτσας)και ο εκπρόσωπος εργαζομένων στον ΟΣΕ συνάδελφος Λεβέντης Θανάσης.

Σε αυτήν υπήρξε συμφωνία για την αλλαγή στο άρθρο 8,αλλαγή που την προηγούμενη Παρασκευή είχαν απορρίψει πλειοψηφικά οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.
Η αλλαγή έγινε και έτσι στάλθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ πρόταση που αναφέρει την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του άρθρου 8 και σε περίπτωση μη συμφωνίας παραμονή των όρων που προβλέπονται στην παρούσα ΣΣΕ.
Όπως δηλαδή είχε προταθεί την περασμένη Παρασκευή απο την +ΣυνΕξέλιξη και την ΑΣΚ.
Μετά την συμφωνία και  την αποστολή της πρότασης με ομόφωνη απόφαση, το ΤΑΙΠΕΔ δέχτηκε τον όρο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή ΣΣΕ.
Όπως μας είπε ο συνάδελφος Γενιδούνιας επικράτησε η λογική,αφού τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή δεν είχαν κανένα νόημα και απλά καθυστέρησαν την διαδικασία, τονίζοντας παράλληλα πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και όλοι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.
Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία συνεχίζουν την καθημερινή προσπάθεια.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου