Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Επιστολή ΠΕΠΕ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι
Με το αρ.πρωτ 39734/8.3.2018 έγγραφο σας, λάβαμε πρόσκληση για να παραστούμε σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 για το «ζήτημα» που έχει –κατά την άποψη σας- προκύψει για τους συναδέλφους που είχαν επιστρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις διατάξεις του Νόμου 4314/2014.
Σας έχουμε ήδη πληροφορήσει προφορικώς ότι
το Σωματείο μας έχει ήδη κάνει ενέργειες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των 3 συναδέλφων μας και την περαιτέρω παραμονή τους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ωστόσο, το Σωματείο μας δεν πρόκειται να παραστεί σε καμία συνάντηση με την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ή εκπροσώπους της,, μέχρι η Ομοσπονδία να αναιρέσει εγγράφως τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό «πρόθυμοι» που αναφερόταν στο Σωματείο μας μετά την υπογραφή του πρακτικού  Συμφωνίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο υπ αριθμ 39614,19/12/2017 προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγγραφο σας.
Ελπίζουμε να έχετε αντιληφθεί – μετά και την συνεδρίαση της τριμερούς στο Υπουργείο Εργασίας -  ότι οι ενέργειες σας το τελευταίο διάστημα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ενότητα του κινήματος στον χώρο μας.
Από την θέση μας, διαχρονικά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και να μην ξεκινά κανείς από μικροπαραταξιακές επιδιώξεις.
                                      Αθήνα, 13 Μαρτίου 2018
                                           Για την Π.Ε.Π.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            
Κωνσταντίνος Γενιδούνιας                            Βασίλειος Τουρλής   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου