Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Έτοιμες τον Αύγουστο οι υπόγειες διαβάσεις στη Μενεμένη - Στο εργοτάξιο ο Χρ. Σπίρτζης

Το εργοτάξιο της "Κάτω Διάβασης Σιδηροδρομικών Γραμμών" στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.


Ο κ. Σπίρτζης ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης της
"Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ" Θανάση Κωστούλα και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου.


"Είναι ένα σημαντικό έργο και για την σιδηροδρομική υποδομή, αλλά και για την αναβάθμιση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης γενικότερα" υποστήριξε σε δηλώσεις μετά το πέρας της ξενάγησης, ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

"Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα έχουμε μια αξιόπιστη σύμβαση για τους σιδηροδρόμους. Θα έχουμε συνδέσεις με τις κρίσιμες υποδομές της χώρας, θα έχουμε αλλαγή τοπίου στις επιβατικές μεταφορές, κυρίως όμως θα αναβαθμίσουμε περιοχές που διέρχονται οι σιδηροδρομικές γραμμές, για να μην έχουμε το χαλί των προηγούμενων χρόνων".
Το έργο αφορά στην κατάργηση της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης οχημάτων και πεζών, των σιδηροδρομικών γραμμών στη θέση Χ.Θ. 0+902,10 της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας και στην αποκατάσταση της διακοπής του αστικού ιστού, που επιφέρει η ύπαρξη των σιδηροδρομικών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μενεμένης.

Το έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2016 δίνει τη δυνατότητα κατάργησης της σημερινής ισόπεδης διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών, επί της οδού Αγ. Παρασκευής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των οδικών κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή και την ασφαλέστερη κίνηση πεζών και οχημάτων. Η ισόπεδη διάβαση επί της οδού Αγ. Παρασκευής είναι η μοναδική σύνδεση των περιοχών εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (οδός Αγίων Πάντων) έως την οδό Αγαμέμνονος (δυτικά του Δενδροποτάμου, στην περιοχή του Δήμου Ευόσμου).

Επί της οδού Καραντινού θα χτιστεί η υπόγεια διάβαση των οχημάτων, η οποία θα έχει μήκος 90 μέτρα. Παράλληλα θα γίνει νέος ισόπεδος κόμβος επί της Μοναστηριού, για τη διέλευση των οχημάτων στη διάβαση.

Η διάβαση για τους πεζούς θα βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευής και θα έχει μήκος περίπου 70 μέτρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται περίπου στα 11.100.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου