Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

H πλειοψηφία της ΠΟΣ επιτίθεται εκ νέου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σημερινή πλειοψηφική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών που εστάλη σε πολιτική ηγεσία ,ΡΑΣ και Διοίκηση ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ  . Διαβάζουμε : 
Προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι εγκρίθηκε το ποσό των 62 εκατ. ευρώ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) που έχει αναλάβει σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο. Ουδέν γνωρίζουμε τι
αφορούν τα 62 εκατ. ευρώ καθώς η σύμβαση ΥΔΥ προβλέπει ως ανώτατο όριο κατ΄έτος τα 50 εκατ. ευρώ εφόσον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ με επικεφαλίδα «παρελκυστική και αντισυμβατική λειτουργία ΤΡΑΙΝΟΣΕ» πέραν των άλλων αναφέρεται σαφώς ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο καθώς δεν τηρεί εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση ΥΔΥ, αφού δεν εκτελεί όλα τα δρομολόγια που προβλέπονται. Απόρροια αυτού είναι να εισπράττει όλο το ποσό, να μην αποδίδει τα προβλεπόμενα στον ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και να εμποδίζει άλλες εταιρείες καθώς παρουσιάζει συνεχώς κατειλημμένη τη χωρητικότητα του δικτύου με δρομολόγια που σιωπηρά δεν εκτελεί (επισυνάπτεται το δημοσίευμα).
Κατόπιν τούτου, καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τη βασιμότητα των ανωτέρω καθώς και όλων των εμπλεκομένων που λόγω αμέλειας ή δόλου δεν επιλήφθηκαν των ανωτέρω ζητημάτων.
Καλούμε επίσης τους αρμόδιους ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες τους  καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει καταθέσει προσφορά αγοράς για την ΕΕΣΣΤΥ, να σταματήσουν την πώληση.
Τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν πριν την κατακύρωση της προσφοράς, διότι σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να «θαφτούν» στο βωμό του γενικότερου «ξεπουλήματος». -
         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου