Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Επίθεση απο την λυκοσυμμαχία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) σε βάρος της ΠΕΠΕ


 Λάσπη στον ανεμιστήρα απο την λυκοσυμμαχία.
Πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών και έχουμε να δούμε ακόμα χειρότερα,είναι το δικό μας σχόλιο.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση συνδικαλιστικής αλητείας απέναντι στην ΠΕΠΕ,προέβη η λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,με αφορμή τον
οικονομικό απολογισμό του 2017.

Εμπνευστής και ηθικός αυτουργός της επίθεσης αυτής είναι ο Σπύρος Συρόπουλος,γνωστός για τις διαχρονικές μεθοδεύσεις του καθώς αποτελεί το "παιδί" του πλέον αποτυχημένου συνδικαλιστή που γνώρισε η έλξη, Νώντα Θεοδωρόπουλου. Του συνδικαλιστή που ανάγκασε μηχανοδηγό να προσφύγει πέρυσι στο ΣΕΠΕ, γιατί ο εργατοπατέρας Θεοδωρόπουλος (τότε ήταν μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ) δεν ενέκρινε την χορήγηση των αναπαύσεων του.
Εκτελεστικό όργανο της επίθεσης, ο Γιωργος  Κλίτσας, εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Η έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων της λυκοσυμμαχίας απέναντι στην δράση του Σωματείου μας,οδήγησε στον σχεδιασμό επίθεσης στην ΠΕΠΕ, με το πρόσχημα του ελλειματικού απολογισμού (-5680 Ευρώ) και της δήθεν καταψήφισης του απο τον Συρόπουλο, τον Καπιτάνο και τον Αλεξίου στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας.


Γεγονότα 

  1. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Συρόπουλος,Καπιτάνος και Αλεξίου καταψήφισαν γιατί όπως επί λέξη είπαν ΔΕΝ εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους για οικονομική αρωγή του Σωματείου στις αγωγές που κατέθεσαν για την μη..προαγωγή τους. Η καταψήφιση οικονομικού απολογισμού για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία του Σωματείου, έγινε για "πολιτικούς" λόγους λοιπόν,που προφανώς εμπίπτουν στην νοσηρή φαντασία των Συρόπουλου,Αλεξίου,Καπιτάνου. Αυτά δεν τα ήξερε "τάχα" ο γραφικός και μέλος της λυκοσυμμαχίας.
  2. ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του ΔΣ για τα οικονομικά τον τελευταίο χρόνο ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ.
  3. ΟΜΟΦΩΝΑ η Εξελεγκτική Επιτροπή διεξήγαγε τον έλεγχο και βρήκε ότι όλα τηρούνται ΑΨΟΓΑ.
  4. Οι μοναδικές αποφάσεις που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια με σοβαρές διαφωνίες αφορούσαν τον περιορισμό των εξόδων της ΠΕΠΕ που πρότεινε η +ΣυνΕξέλιξη. Χαρακτηριστικότερη όλων,η εμμονή των Συρόπουλου και Καπιτάνου να ταξιδεύουν στην ALE για να...ενημερώνονται και αυτοί για τις εξελίξεις (πως άραγε αφού δεν μιλάνε καμία γλώσσα και η μεταφράστρια είναι μια) με την άρνηση της +ΣυνΕξέλιξης που οδήγησε τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να καταγγείλουν τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ για αυτοκρατορικές διαθέσεις και αυστηρότητα στις αποφάσεις.Την τελευταία τριετία απορίφθηκε πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης τον Ιούνιο του 2015 κιόλας για σοβαρότατο περιορισμό των εξόδων και πλειοψηφικά -πρωτοστατούντος του Συρόπουλου που είχε καλομάθει χρόνια στο Σωματείο-,Επικράτησε τότε με 6/5 η πρόταση Συρόπουλου που ανάγκασε το 2016 τον Πρόεδρο του Σωματείου να περιορίσει και άλλο τα έξοδα της ΠΕΠΕ με νέα "αυταρχική" πρόταση του.
  5. Το 2015 το σημερινό ΔΣ του Σωματείου παρέλαβε περίπου 9.000 Ευρώ απο τον απερχόμενο Ταμία Νίκο Αλτή και όχι 24 και πλέον χιλιάδες που τονίζει η  λυκοσυμμαχία.
  6. Οι εισφορές- έσοδα του Σωματείου μας, λόγω των συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία 3 χρόνια μειώθηκαν κατά 30%. Απο τις 44.000 περίπου το 2015, στα 33.450 το 2017. Για αυτό και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στο τελευταίο ΔΣ η πρόταση για αύξηση της συνδρομής να κατατεθεί στις επερχόμενες συνελεύσεις (2 Ευρώ).
  7. Τα έξοδα την τελευταία τριετία ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ κατά 30%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα έξοδα μετακίνησης το 2014 για την ΠΕΠΕ ήταν 29.444 Ευρώ, το 2015 29.515 και το 2016 μετα την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης 10.569 Ευρώ (-70%). Το 2017 υπήρξε αύξηση των μετακινήσεων σε  17.128 Ευρώ (45% απο τα έξοδα του 2015)καθώς η  ΑΣΚΕ δεν δέχτηκε να γίνουν διευκολύνσεις απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (συνδικαλιστικές άδειες) στα μέλη του ΣτΑ τις ημέρες συνεδρίασης του, και έτσι καταβλήθηκαν μετακινήσεις σε όλα τα μέλη του.Επίσης υπήρξε το 2017, ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Συρόπουλου-Καπιτάνου να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση της ALE στην Αθήνα,οι παρατάξεις, που επιβάρυνε σημαντικά το ταμείο. (ΑΝ και ήταν παρατηρητές σε όλη την διαδικασία).
  8. Το έλλειμμα του 2017 στην ουσία οφείλεται στο ότι δεν είχε καταβληθεί μέχρι 31.12 η χορηγία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την φιλοξενία της ALE (καταβλήθηκε πρόσφατα)και στον τρόπο διεξαγωγής του ΣτΑ μετά την καταγγελία της ΑΣΚΕ και σήμερα έχει καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Επίσης το 2017 η ΠΕΠΕ απέκτησε κ 2ο γραφείο στην Αθήνα έπειτα από αίτημα των 2 παρατάξεων , γραφείο που εξοπλίστηκε πλήρως.
  9. Ωστόσο,διαβάζοντας τον απολογισμό του 2010 σε σχέση με αυτόν του 2011  βλέπουμε ότι υπήρξε ελλειμματικός κατά 30 χιλιάδες Ευρώ λόγω των δράσεων του Σωματείου τότε. Και απο 70+ χιλιάδες στο ταμείο στο τέλος του 2010, στο τέλος του 2011 είχαμε 34.000.Δηλαδή έλλειμα 36 ολόκληρα χιλιάρικα! Στοιχείο που δημοσίευσε η λυκοσυμμαχία αλλά κατέβασε στην συνέχεια,αντιλαμβανόμενη το αδιέξοδο των θέσεων της. Ρωτάμε ΓΙΑΤΙ τότε ο Βελλής δεν έβαλε ερωτηματικά στον οικονομικό απολογισμό,ΓΙΑΤΙ το ΠΑΜΕ δεν έβλεπε φαντάσματα. Τι βλέπει ο Κλίτσας και η λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ πέραν της προσπάθειας τους να δυναμιτίσουν το κλίμα στις συνελεύσεις επειδή δεν έχουν τίποτα να πουν.
  10. Παρόλο που η λυκοσυμμαχία έβλεπε την κατάσταση των οικονομικών ήταν "ιδιαίτερα απαιτητική" και με συνεχείς διαμαρτυρίες αν καθυστερούσε έστω και μια μέρα η πληρωμή της απο το Ταμείο. Παρόλο που τους είχαν επισημανθεί ΟΛΑ αυτά Συρόπουλος-Καπιτάνος-Αλεξίου ζήτησαν 600 Ευρώ ο καθένας, για να καταθέσουν αγωγή επειδή τα ...παιδιά αδικήθηκαν στις τελευταίες προαγωγές.Και υποκίνησαν άλλους 20 συναδέλφους να κάνουν το ίδιο αφού λεφτά υπήρχαν....και δεν ήταν τα δικά τους,αλλά ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Είναι πλέον εμφανές ότι η λυκοσυμμαχία θα επιχειρήσει να δυναμιτίσει το κλίμα.
Δεν θα τους γίνει  η χάρη.
Στις συνελεύσεις θα ειπωθούν πολλά και θα δούν οι μηχανοδηγοί ακόμα περισσότερα,όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 3 χρόνια.
Όσον αφορά το γραφικό,και μόνο που μάθαμε ότι το ΠΑΜΕ του ζήτησε να παραιτηθεί αν κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ μας αρκεί.
Αλλά είναι τόσο αδίστακτος και εθισμένος στο κυνήγι της συνδικαλιστικής καρέκλας που είμασε σχεδόν βέβαιοι ότι θα απαρνηθεί την ταξική του συνείδηση.
Ή μήπως όχι;

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή ο μάστορας στην εξελεγκτικη επιτροπή τα βρήκε όλα άψογα, αλλά τα παιδια της Νιότης, πήραν εντολή από τον μέντορα τον αιώνιο και τον άδειασαν; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή