Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης στο ΜΑΙ

Για άλλη μια φορά η ΠΕΠΕ απέδειξε ότι είναι το πλέον ενεργό Σωματείο αφού πάνω από 45 μηχανοδηγοί έδωσαν το παρών στην σημερινή συνέλευση. Οι ψηφοφορίες ήταν αποκαλυπτικές καθώς
την ώρα της 1ης ψηφοφορίας για τον οικονομικό απολογισμό( που αποτέλεσε την προμετωπίδα στην κριτική της λυκοσυμμαχιας) από τους 35 παρόντες ,34 ψήφισαν υπέρ ενώ μόνο ο γραφικός καταψήφισε.
Στον Διοικητικό απολογισμό 27 ψήφισαν υπέρ κ 2 κατά.
Η συνέλευση σημαδεύτηκε από τον διαχωρισμό της ΑΣΚΕ που διαφοροποίησε την θέση της από τον γραφικό της λυκοσυμμαχιας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η έλλειψη αφηγήματος από την λυκοσυμμαχία την έχει οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο.
Ο συνάδελφος Συρόπουλος ανακοινώνει την ...νέα παράταξη που θα εμφανιστεί μετά τις συνελεύσεις αλλά σε καμία έδρα δεν βρέθηκε κάποιος να στηρίξει αυτό το «νέο».
Είναι βέβαιο ότι η σημερινή ξεκάθαρη τοποθέτηση των ιστορικών στελεχών της ΑΣΚΕ αποκαλύπτει ότι η νέα παράταξη δεν είναι τίποτε άλλο από την ένωση των ΠΑΣΚ κ ΔΑΚΕ , που ανήμπορες να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο συμπορεύονται για να επιβιώσουν συγκεκριμένα πρόσωπα.
Συνεπικουρούμενα από τον γραφικό που πλέον αποδείχτηκε ότι ήταν το μακρύ τους χέρι, τόσους μήνες.
Ο συνάδελφος Κλιτσας δεν υπήρξε ποτέ κομμουνιστής ,καπηλεύτηκε την ΑΣΚΕ το 2015 για να εκλεγεί στο ΔΣ, οδηγώντας την σε  ιστορική ήττα στις εκλογές του 2015 και για άλλη μια φορά άλλαξε στρατόπεδο το 2018 (το 2004 -2012 ήταν ενεργό μέλος της ΠΑΣΚ) για να επιβιώσει προσωπικά.
Ο ορισμός του καιροσκόπου.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωην(?) επικεφαλής της ασκέ ο οποίος πρότεινε να μπει κάλπη για την αποχώρηση της πεπε από την πος σε μια κινηση υψιστης στρατηγικής τακτικης βγαλμενης απ ταβαθη του κρεμλινου ή της Τρικούπη .Απο ότι φαινεται δεν άργησε να προσαρμοστει στον νεο του ρολο.Οι μηχανοδηγοι σε καμια περίπτωση δεν εχουμε είτε σαν στόχο είτε σαν σκοπο να διασπασουμε το εργατικό κίνημα στον σιδηροδρομο όσο κι αν μας πιέζουν τα φαντάσματα του παρελθόντος.Ισως ετσι θα πρεπει να ονομασουν και την νέα παραταξη που φτιάχνεται στην πεπε.Φαντασματα του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή