Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ονειδος & ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα

Απόλυση  της  εργαζόμενης και συνδικαλίτστριας Ρυιας Πατσατζή  στο  Εργατικό  Κέντρο Κομοτηνής απο τον Πρόεδρο του! 

Η πρωτάκουστη απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής από τον Πρόεδρο του Ε.Κ. Π. Μαγαλιό συνιστά ντροπή για
το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.   

Ο γνωστός "συνδικαλιστής  Πρόεδρος" του Ε.Κ. (το οποίο ως γνωστόν ελέγχει μέσα από σωματεία σφραγίδες και πλαστές αρχαιρεσίες σωματείων), υλοποίησε με το απύθμενο θράσος που τον διακρίνει,  την πρόσφατη απόφαση της δικής του πλειοψηφίας και κοινοποίησε την απόλυση της Ρυίας Πατσατζή, εργαζόμενης επί 18 έτη στο Ε.Κ. Κομοτηνής, Προέδρου πρωτοβάθμιου Σωματείου και μέλους του Δ.Σ. του Ε.Κ. 
Η  απόλυση μάλιστα γίνεται χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα του συνδικαλιστικού νόμου (τον οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπηρετεί), δηλαδή χωρίς την επίκληση των λόγων τού άρθρου 14 του ν. 1264 και φυσικά χωρίς προσφυγή στο άρθρο 15 ίδιου νόμου, αγνοώντας τη συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση της εργαζόμενης. 
Το δικό του πρόσχημα για την απόλυση είναι μια νέα μήνυση, που ο ίδιος κατέθεσε περί δήθεν συκοφαντικής δυσφήμησης του από την εργαζόμενη και προσπαθεί να την απολύσει παράνομα, σμπαραλιάζοντας κάθε έννοια δικαίου.
Βέβαια, η καραμπινάτη άκυρη αυτή απόλυση υπαγορεύτηκε για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους, διότι η εργαζόμενη είναι στέλεχος της παράταξης ΕΑΚ - ΑΣΠ, μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. και είχε την "ατυχία" να διεκδικήσει τα δικαιώματά της,  προκαλώντας  έτσι στο εκδικητικό μένος του Π. Μαγαλιού.
Το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα αφήσει να περάσει έτσι, η  πρωτάκουστη αυτή απόλυση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου