Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Το στέκι, η ΕΕΣΣΤΥ, και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του χτες (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και δήθεν ταξικοί του ΠΑΜΕ)

Ενόχλησε τις  συνδικαλιστικές δυνάμεις του χτες η ανάρτηση μας για την διαρκή επίθεση της Ομοσπονδίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Και ενόχλησε τόσο πολύ,που προσπάθησαν να
παρουσιάσουν(ιδιαίτερα η χυδαιότητα της ΔΑΚΕ ξεπέρασε κάθε όριο) ότι το στέκι στηρίζει την ιδιωτικοποίηση της!
 Η αλήθεια και η  άποψη μας -και το γράψαμε-είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με ευχολόγια και σαφώς όχι με επιστολές της Ομοσπονδίας που αφορούν μαθηματικές πράξεις με άγνωστους συντελεστές και μάλιστα κινούνται ενάντια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους εργαζόμενους της οποίας εκπροσωπεί!
ΑΝ η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) και οι...δήθεν ταξικές (Ο Θεός να τις κάνει) δυνάμεις του ΠΑΜΕ,πίστευαν πραγματικά στην μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, θα έπρεπε να είχαν κηρύξει επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις μέχρι να ανοίξουν οι φάκελοι και να δούμε που πάει η κατάσταση. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το καλοκαίρι του 2016 απο τα πρωτοβάθμια Σωματεία της.
Και να αναδείξουν και το θέμα των επιστολών της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της.Να το ενισχύσουν εφόσον το στηρίζουν.Αλλά κρύφτηκαν -για άλλη μια φορά-στην ραστώνη του Σαββατοκύριακου....
Τώρα η Ομοσπονδία, οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και οι...δήθεν ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιμένουν να το κάνουν αυτό. οι δημοσιογράφοι και τα πολιτικά κόμματα.
Ωστόσο μέχρι τότε η μάχη μπορεί να έχει κριθεί και οι ελλάσονες της Κάννιγγος σε συμμαχία με τον πλέον ανίκανο Γενικό Γραμματέα που γνώρισε η ΓΣΕΕ προσπαθούν να μετατοπίσουν την συνδικαλιστική τους ανυπαρξία τους,στην ....ανάρτηση που έκανε το στέκι της έλξης.

Οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ δεν τρώνε κουτόχορτο.

Είναι αδιανόητο -απο πολιτική και συνδικαλιστική άποψη- αυτό που έγινε τις τελευταίες 3-4 μέρες, το επίσημο συνδικάτο των σιδηροδρομικών να χρησιμοποιεί ώς βασικό του όπλο την επιχειρηματολογία της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ, -που έκανε αυτό που πίστευε και αυτό που είχε δηλώσει χρόνια τώρα-και όχι την δράση του!
ΑΝ οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και οι δήθεν ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανακάλυψαν σήμερα,ότι οι Αναγνωστόπουλος και Αντωνιάδης είναι σιδηροδρομικοί,οφείλεται στα κομματικά τους γυαλιά που δεν τους το επέτρεπαν αυτό χρόνια τώρα και δεν  τους επέτρεψαν καιρό  να διαπιστώσουν ότι πολιτικά (και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δόθηκε σοβαρή μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
Βεβαίως,το στέκι διαφωνεί στην εμπλοκή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην επιχειρηματολογία της ΕΕΣΣΤΥ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της και έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε την άποψη μας.

Οι "μικροί" συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Αντί να κρύβονται λοιπόν πίσω απο τις απόψεις της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ και να στέλνουν επιστολές στον εισαγγελέα (υπήρχε χρόνος άλλωστε για αυτό μεταγενέστερα,ποιος θα ασχοληθεί με μια καταγγελία που στέλνει η ΠΟΣ Πέμπτη βράδυ,όταν οι φάκελοι ανοίγουν Παρασκευή) οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του χτες, έπρεπε να έχουν αναλάβει απο την περασμένη Πέμπτη την πρωτοβουλία των κινήσεων με ΔΡΑΣΕΙΣ.

Αλλά ποιος αλήθεια θα το κάνει αυτό; 
O Παρασκευόπουλος, ο Πουρλιάκας, ο Παναγούλιας, ή ο Κιουτσούκης που διέσυρε την ΓΣΕΕ με τις πληρωμένες ημέρες κανονικής αδείας του;
Ποιοι θα δώσουν λύση και θα εμπνεύσουν τους σιδηροδρομικούς;
Aυτοί που αποτελούν μέρος του προβλήματος ΧΡΟΝΙΑ τώρα; 
Αυτοί που ΧΡΟΝΙΑ τώρα,έπαιζαν το πολιτικό παιχνίδι, σε βάρος μας και σε βάρος των συμφερόντων του σιδηροδρόμου;

Ή μήπως οι συνδικαλιστές που ηγούνται των Σωματείων στην ΕΕΣΣΤΥ και ακόμα προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση, ότι το θέμα θα λυθεί με ...οικονομοτεχνικές μελέτες της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ, αφήνοντας την δράση που έπρεπε ήδη να έχουν αναλάβει,στο περιθώριο;
Τι περίμεναν μήπως; 
Να βγούν και εδώ οι μηχανοδηγοί μπροστά,ή η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τους θυμίσει τι έγινε το καλοκαίρι του 2016; 
Ή να δώσουν λύση, οι μειοψηφικές δυνάμεις του Δικτύου στην ΕΕΣΣΤΥ;Δυνάμεις που χτυπήθηκαν όσο κανείς χρόνια τώρα,απο τους συνδικαλιστές του χτες.Που πρότειναν,αλλά κανείς δεν άκουγε....

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών δυνάμεων του χτες, (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και δήθεν ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών) κρύφτηκαν πίσω απο την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ που ανέλαβε και τον ρόλο του συνδικαλιστή,βλέποντας την τραγική ανυπαρξία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια και η αποτύπωση της πραγματικότητας για την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό συνδικάτο.

Οι φήμες που θέλουν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους
Μέσα λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του χτες (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) μαζί με τους δήθεν ταξικούς εκπρόσωπους του ΠΑΜΕ έχουν διαρεύσει απο την περασμένη Παρασκευή ότι "έχουν πληροφορίες" για την προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εκτίμηση των αξιολογητών του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και ότι αυτή έχει μεγάλη διαφορά και ο διαγωνισμός ναυαγεί.
Ακόμα και έτσι να είναι (διατηρούμε επιφυλάξεις), το συνδικάτο έχει προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα ή μήπως και εκεί περιμένει την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ να κάνει την δουλειά;
Ποια η πρόταση τους;

Το συμπέρασμα

Για άλλη μια φορά, φάνηκε περίτρανα ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του χτες, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Είναι πρωτοφανές, συνδικάτα να περιμένουν την εργοδοσία να καθορίσει την στάση τους,σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ.
Την εμφανή τους αυτή αδυναμία,να αναδείξουν το πολιτικό αδιέξοδο των ιδιωτικοποιήσεων και να προγραμματίσουν AMEΣΑ συνδικαλιστικές δράσεις, ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ και δήθεν ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ως γνήσια λυκοσυμμαχία προσπάθησαν να την μετατοπίσουν στην ανάρτηση μας για την επίθεση τους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είναι καθημερινή και διαρκής 7 μήνες τώρα και σαφώς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ καθώς η Ομοσπονδία εκπροσωπεί 700 εργαζόμενους σε αυτήν.
Το στέκι όφειλε να τους το θυμίσει και το έπραξε.
Η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ έκανε αυτό που πίστευε,καθώς έχει δεδηλωμένη θέση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τεχνικής βάσης,όπως και ΟΛΟ το συνδικάτο.
Όπως και ΟΛΟ το συνδικάτο είχε καταγγείλει την διεταιρική σύμβαση για την συντήρηση του τροχαίου υλικού,όταν αυτή υπογραφόταν.
Ότι οδηγούσε λέγαμε τότέ,στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ,ΟΛΟΙ το λέγαμε.

Όσον αφορά την θέση μας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, εδώ και χρόνια είναι ξεκάθαρη.
Και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με ...μαθηματικές πράξεις απο τα συνδικάτα,αλλά με δράσεις,που έλειψαν,τραγικά ΚΑΙ αυτήν την φορά.

Όταν το στέκι έργαφε για την τεχνική βάση προβάλοντας την,ως τεράστια δύναμη στα Βαλκάνια κάποιοι μας λοιδορούσαν και στήριζαν-αποθέωναν την προηγούμενη Διοίκηση της που είχε ευθαρσώς δηλώσει ότι έχει ως σκοπό την πώληση της εταιρείας.
Είναι Μάρτιος του 2012-2013 και το στέκι επισκέπτεται την τεχνική βάση,τα μηχανεργοστάσια,μετά την ένταξη της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ας θυμηθούμε τι έγραφε το στέκι ΕΔΩ  και ας το θυμήσουμε σε όλους τους σιδηροδρομικούς.
Γιατί εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου