Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η +ΣυνΕξέλιξη καταγγέλει την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την στάση υπηρεσιακών στελεχών της

Η +ΣυνΕξέλιξη καταγγέλλει την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εμπλοκή υπηρεσιακών παραγόντων της,στις επερχόμενες εκλογές του Σωματείου μας.
Τις τελευταίες μέρες, στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε καίρια θέσης ευθύνης επικοινωνεί με μηχανοδηγούς προσπαθώντας να
συλλέξει ψήφους ή υποψηφίους για συνδικαλιστική παράταξη (ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ).
Το εν λόγω υπηρεσιακό στέλεχος, θα πρέπει να επιλέξει τελικά ρόλο, είτε στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είτε στο συνδικάτο, καθώς δεν είναι δυνατό να επικοινωνεί  με συναδέλφους, από την θέση ευθύνηςπου κατέχει,  ζητώντας ψήφους για την ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ ή παρακαλώντας τους να μην ψηφίσουν την +ΣυνΕξέλιξη «γιατί είναι πρώτη» και  δεν πρέπει να έχει  πλειοψηφία  στο επόμενο ΔΣ της ΠΕΠΕ ή να μην είναι υποψήφιοι με την παράταξη μας.
Είναι κοινό μυστικό, ότι  πρόκειται για τον –διορισμένο- Υποδιευθυντή που ενώ ήταν συνδικαλιστής με την ΠΑΣΚ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών -και μάλιστα μέλος του Προεδρείου της-, υπέγραφε τα εξοντωτικά προγράμματα εργασίας των μηχανοδηγών,  με αποτέλεσμα να προσφύγει το Σωματείο μας στο ΣΕΠΕ και στην Τριμερή του Υπουργείο Εργασίας για να περιοριστεί η παραβατικότητα του δήθεν «συνδικαλιστή».
Η προσπάθεια  του εν λόγω στελέχους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,να  περιορίσει την δυναμική της +ΣυνΕξέλιξης, δεν είναι καθόλου τυχαία.
Πρόκειται για προσπάθεια που θέλει να χτυπήσει τα συμφέροντα των μηχανοδηγών, που προάσπισε η παράταξη μας σε όλα τα επίπεδα,3 χρόνια τώρα.
Πρόκειται για προσπάθεια για να επιβιώσει το συνδικαλιστικό κατεστημένο του χτες,που καταρρέει καθημερινά.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να σεβαστεί τις εκλογικές διαδικασίες στο Σωματείο μας και να υποδείξει στον υπηρεσιακό της παράγοντα, τα αυτονόητα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η απάντηση μας θα είναι ανάλογη των προκλήσεων που δεχόμαστε από τον εν λόγω υπηρεσιακό παράγοντα, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ενόψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων την Παρασκευή 30 Μαρτίου.
Το συνδικαλιστικό κατεστημένο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί παρελθόν και στις επερχόμενες εκλογές, θα αποτελεί –με την ψήφο των μηχανοδηγών- μια θλιβερή ανάμνηση.
Οι μηχανοδηγοί δεν ξεχνούν τους συνδικαλιστές που έλαβαν ως ανταμοιβή θέση ευθύνης, με διορισμό, λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,δεν ξεχνούν ποιοι διαχρονικά ευθύνονται για την κατάσταση του κλάδου, δεν ξεχνούν ποιοι μέχρι πρόσφατα θέλαν να έχουν διπλό ρόλο εν είδος συνδικαλιστικού χωροφύλακα (με τον μανδύα του Υποδιευθυντή).
Το συνδικαλιστικό κατεστημένο του χτες, έχει τρομάξει απο την συμμετοχή των συναδέλφων στις τελευταίες συνελεύσεις και κάνει ότι μπορεί για να "επιβιώσει" επιστρατεύοντας ακόμα και φαντάσματα του παρελθόντος,που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ -  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 

+ΣυνΕξέλιξη – 28/Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου