Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τίποτα καλύτερο θα βρείτε -εκεί στην Ομοσπονδία- να κάνετε;

Σε πραγματικό κατήφορο έχει οδηγηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο με τον Παρασκευόπουλο Παναγιώτη, ελλάσον Πρόεδρο της ΠΟΣ, να ρίχνει τόνους λάσπης μέσω συνεργατών του,προσπαθώντας να καλύψει την ανυπαρξία του και να ισοροπήσει  την σφαλιάρα που έφαγε απο το Σωματείο των μηχανοδηγών στο Υπουργείο Εργασίας. Τελευταία εξέλιξη, τα....
κινητά τηλέφωνα του Προεδρείου της ΠΟΣ, τα οποία ο Πρόεδρος της ανακάλυψε ότι έχουν υπερβάσεις και αφιέρωσε 10 λεπτά στην ομιλία του για να στοιχειοθετήσει ένα αφήγημα προκειμένου να πείσει την παράταξη του για τον αγώνα που δίνει ενάντια στην κατασπατάληση των πόρων της Ομοσπονδίας. 
10 λεπτά δεν αφιέρωσε στην ομιλία του,ούτε στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ ο ελλάσον Παρασκευόπουλος.
Δεν θα ρωτήσουμε τον Παρασκευόπουλο,ούτε θα παρουσιάσουμε πόσο ήταν το Ταμείο της ΠΟΣ όταν το παρέλαβε το 2013 και πόσο είναι σήμερα. Αυτά τα κάνανε άλλοι,δεν μας αφορούν,άλλωστε δεν παίζουμε με τα οικονομικά. Ήδη έχει σοβαρά θέματα ο Παρασκευόπουλος ας μην δημιουργήσουμε άλλα.
Ούτε θα αναφερθούμε στις αποφάσεις για πληρωμές ακόμα και ΣΤΕΝΑ συγγενικών του προσώπων για εργασίες της Ομοσπονδίας,την ώρα που η ανεργία στους νέους πλησιάζει το 27%,αποκάλυψη που όταν έγινε προχτές παραλίγο να φέρει στα χέρια συνδικαλιστές στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ,επειδή θίχτηκε η "οικογένεια" του Τάκη και κάποιοι κολητοί του συνδικαλιστές. Η Ομοσπονδία θυμίζει οικογενειακή επιχείρηση χρόνια τώρα,αυτό λέμε μόνο.
Ούτε θα αναφερθούμε στην παράνομη πράξη του Παρασκευόπουλου να πληρώνει -κατά παράβαση απόφασης του ΔΣ της ΠΟΣ- αποζημιώσεις και τηλέφωνα σε μέλος του ΔΣ που δεν τα δικαιούτο την περασμένη τριετία για να παρατηρεί τις συνεδριάσεις και να βρίζει το Δίκτυο.Αυτό βέβαια μπορεί συνιστά ακόμα και παρανομία στην διαχείριση,αλλά επειδή η λέξη είναι βαριά, εμείς δεν το λέμε. Το έκανε όμως.
Ούτε θα πούμε ότι ο Παρασκευόπουλος σαν Πρόεδρος,δεν δέχτηκε προτάσεις του Δικτύου για μειώσεις δαπανών,αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.Μπορεί και να μην τις κατάλαβε.
Ούτε θα πούμε ότι όταν ο  Πρόεδρος της ΠΕΠΕ και μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ, ζήτησε τα οικονομικά στοιχεία της ΠΟΣ εδώ και 10 χρόνια σε απόλυτα ήρεμο ύφος στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΟΣ,μετά τα όσα κατήγγειλε ο Παρασκευόπουλος, παραλίγο να πέσει ξύλο στην αίθουσα απο μέλη της ΠΑΣΚ που "εξεράγησαν" λες και φοβούνται κάτι.... Τι να φοβούνται όμως, όπως είπε ο Παρασκευόπουλος έχουν απαλλαγεί απο το συνέδριο για τις προηγούμενες χρήσεις.
Ούτε θα πούμε ότι η ΠΟΣ είχε ζητήσει και πετύχει, ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να της πληρώνει τα δωμάτια  των μελών του ΔΣ σε ξενοδοχεία,χρόνια τώρα,την ώρα που μέλη της κατηγόρησαν την ΠΕΠΕ για τις χορηγίες που έλαβε για την διοργάνωση της ALE. Και μόλις κόπηκε η χρηματοδότηση απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,άρχισαν τα όργανα. "Τυχαία".

Θα αναφερθούμε στο "δήθεν " καυτό θέμα με τα κινητά τηλέφωνα που πληρώνει η ΠΟΣ στα μέλη του Προεδρείου.

  1. Ουδέποτε έγινε παρατηρήτηση σε κάποια παράταξη για "υπερβάσεις",αν γινόταν πολύ απλά τα χρήματα θα καταβάλονταν. Πως άλλωστε να ξέρει κάποιος ότι έχει "υπέρβαση" όταν δεν ενημερώνεται;
  2. Το θέμα ανακινήθηκε "τυχαία" μετά την προσπάθεια να χτυπηθεί ο "οικονομικός απολογισμός" της ΠΕΠΕ απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και προφανώς για να ασκηθεί κριτική στον Πρόεδρο του Σωματείου μας.
  3. Φυσικά έχει τεθεί σοβαρό ζήτημα γύρω απο την προστασία των προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων,αφού ο Παρασκευόπουλος, στην προσπάθεια του να πεί κάτι, έκανε σωρεία λαθών και παρανομιών στον λόγο του.
  4. Στην ουσία, το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει 2 τηλέφωνα στο Προεδρείο της ΠΟΣ τα οποία διαθέτει σε όποιο μέλος του επιθυμεί και όπως είναι λογικό τα δίνει σε αυτούς που έχουν την ευθύνη της επικοινωνίας με όλα τα στελέχη του ανά την Ελλάδα. Το αν κάνει χρήση internet ή χρόνου ομιλίας για να επικοινωνεί  με τα στελέχη του,δεν αφορά φυσικά τον Πρόεδρο της ΠΟΣ.
  5. Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Γενιδούνιας,ανέφερε ονόματα στην απάντηση  του στην συνεδρίαση της ΠΟΣ λέγοντας πως και ο Θεοδωρόπουλος χρησιμοποιούσε ως μέλος του Προεδρείου το κινητό του τηλέφωνο για την ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών ενώ ήταν Πρόεδρος στην ΠΕΠΕ και ελάμβανε τότε διπλάσια αποζημίωση απο όση σήμερα δίνει η ΠΕΠΕ.Στην τοποθέτηση του ο συνάδελφος Γενιδούνιας ξεκαθάρισε στον Παρασκευόπουλο ότι οφείλει να ενημερώσει για τα ποσά των υπερβάσεων που ανακάλυψε -ψάχνοντας και διαβάζοντας παράνομα στοιχεία απο προσωπικούς λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας- καθώς αν είχε τεθεί το θέμα τα χρήματα θα είχαν πληρωθεί. Φυσικά δεν έλαβε απάντηση.
H έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων απο την πλευρά της πλειοψηφίας της ΠΟΣ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ΠΑΣΚ, ο Παρασκευόπουλος έχει εξευτελιστεί και απαξιωθεί, τρώγοντας την μια σφαλιάρα μετά την άλλη και κατέφυγε στην μέθοδο της λάσπης για να επιβιώσει.
Ξεχνά όμως ότι σαν Πρόεδρος και σύμφωνα με το Καταστατικό έχει την ευθύνη για τα οικονομικά με τον Ταμία (ποιος ήταν Ταμίας όταν πλήρωνε αποζημίωσεις κατά παράβαση των αποφάσεων του ΔΣ,μήπως ο Θεοδορώπουλος;), ενώ λησμονά επίσης ότι οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας είναι αυστηρά προσωπικοί και αυτός πλέον -ως φυσικό πρόσωπο-θα βρεί σύντομα τον μπελά του - και όσοι τον βοήθησαν- αν δεν εξηγήσει πειστικά πως απόκτησε πρόσβαση σε αυστηρά προσωπικά δεδομένα όπως είναι οι λογαρισμοί κινητών που αφορούν ΚΑΙ την προσωπική ζωή ανθρώπων.

Μέχρι τότε ο Πρόεδρος της ΠΟΣ μπορεί να ασχολείται με τα κινητά τηλέφωνα του Προεδρείου,άλλωστε για αυτά είναι καλός αποδεδειγμένα.
Στα σοβαρά.
Την συνδικαλιστική δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ την έχει αναλάβει -εν απουσία του- η Διοίκηση της εταιρείας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. 1 Πίσω απο όλα αυτά βρίσκεται ο "αόρατος",τα καλύτερα για αυτόν έρχονται στις 17-18 Απρίλη.
Υ.Γ.2 Για τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΣ, έχουμε άλλα. Σύντομα.
ΥΓ 3 Η Ομοσπονδία διαλύεται, γιατί η ΠΑΣΚ χάνει τα πρωτεία και γιατί ένας εμπαθής έχει τον ρόλο του Προέδρου σήμερα. Αυτό το καταλαβαίνει ο καθέ νοήμων σιδηροδρομικός.
ΥΓ4 Οι μηχανοδηγοί δεν θα κάνουν την χάρη στον Παρασκευόπουλο να αποπροσανατολίσουν τους σιδηροδρομικούς από το κομβικό ζήτημα της συνδικαλιστικης ανυπαρξίας του και της ιδιωτικοποιησης της ΕΕΣΣΤΥ.Υπάρχει χρόνος και όλα θα γίνουν στην ώρα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου