Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η δήθεν μάχη των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ

Την εντύπωση ότι «δίνουν μάχη» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ προσπαθούν τεχνηέντως να δημιουργήσουν οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στους εργαζομενους στην τεχνική βάση. Λανσάροντας την άποψη
της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ, την οποία μέχρι χτες κατηγορούσαν ότι ....προωθεί την ιδιωτικοποίηση της, ως δίκη τους πρωτοβουλία -κατι που δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση-, οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ προσπαθούν να πείσουν εαυτόν και εργαζομενους ότι ταχα δίνουν «μάχη» ενάντια μάλιστα και άλλων δυνάμεων , συνδικαλιστικών.
Τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις που δεν έκαναν τίποτα στην απόσχιση του ΕΔΙΣΥ από τον ΟΣΕ στις αρχές της δεκαετίας του 2010, τα ίδια πρόσωπα που δεν έκαναν τίποτα όταν το 2013 εντάσσονταν νύχτα στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΕΣΣΤΥ , οι ίδιες παρατάξεις που ζήτησαν και πέτυχαν την αποπομπή του σημερινού Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ, Γιάννη Αντωνιαδη,από το συνέδριο της ΠΟΣ το 2016 επειδή ...ήταν διορισμένος από την Κυβέρνηση, οι ίδιοι συνδικαλιστές που στοχοποιούσαν το σημερινό Διευθύνοντα της ΕΕΣΣΤΥ Γιώργο Αναγνωστοπουλο επειδή ήταν και αυτός διορισμένος από την Κυβέρνηση και πρόσφατα τον κατηγορούσαν επειδή απομάκρυνε παπαγάλους που καλλιεργούσαν κλίμα τρόμου στους χώρους εργασίας , οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που δεν έκαναν τίποτε όταν η προηγούμενη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ δήλωνε σε συναντήσεις με Σωματεία ότι σκοπός της ήταν η ιδιωτικοποίηση της τεχνικής βάσης , σήμερα προσπαθούν να πείσουν τους σιδηροδρομικούς ότι ...αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση!
Οι σιδηροδρομικοί δεν τρώνε κουτόχορτο και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Άλλωστε είχαν διαπιστώσει τον ρόλο συνδικαλιστών που τράπηκαν σε φυγή προς τον ΟΣΕ το 2013 με μεταταξεις μετά την ένταξη της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Την μάχη σε όλα τα επίπεδα την δίνουν εκείνες οι δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή πίστευαν σε αυτήν.
Και σίγουρα δεν αναφερόμαστε στην ΠΑΣΚ και στην ΔΑΚΕ που πρόσφατα υπέγραφαν εξώδικα αναφερόμενες στην “τραγική κατάσταση του τροχαίου υλικού”.
Ούτε αναφερόμαστε σε αυτούς που χτυπούσαν κάθε μέρα  την ΕΕΣΣΤΥ επειδή οι mlw δεν είχαν 8η σκάλα!
Θυμίζουμε ότι το στέκι είχε κατηγορηθεί από την ΠΑΣΚ κ ΔΑΚΕ επειδή τόνιζε πολλές φορές την υπεραξία που επέφερε στην τεχνική Βάση η σημερινή Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Είχαμε στοχοποιηθεί ακόμα καί  ως «Κυβερνητικοί» επειδή φιλοξενούσαμε απόψεις της σημερινής Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ!
Τις τελευταίες 20 μέρες ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θέλουν να πείσουν τους συναφελφους ότι ....δίνουν μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση επωφελούμενες των κινήσεων της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ!
Καμία μάχη δεν δίνεται από ΠΑΣΚ κ ΔΑΚΕ σε πολιτικό ή συνδικαλιστικό πεδίο.

Κανεις δεν τους πιστεύει.
Η δε ΔΑΚΕ έφτασε στο σημείο μέσω του αστείου Πουρλιακα,να βγάζει ανακοινώσεις με ....αναφορά σε παστουρμάδες επειδή η πολιτική θέση της ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης!
Η ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν διέψευσε τα όσα ανέφερετον Πουρλιακα  συνδικαλιστής στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ, αλλά  στην ουσία έμμεσα τα επιβεβαίωσε κατηγορώντας τον γιατί τα είπε! Φυσικά η τοποθέτηση που μεταφέρθηκε από τον Πουρλιακα είχε διάφορες με όσα πραγματικά ειπώθηκαν και το ερώτημα είναι τι ακριβώς προσπαθεί Μα πετύχει ο Γ.Γ. της ΠΟΣ εκτός από την πόλωση μεταξύ σιδηροδρομικών .
Όταν θες να τεκμηριώσεις πολιτικές θέσεις δεν έχεις τέτοια συνδικαλιστική πρακτική!
Σύντομα θα δημοσιεύσουμε την τοποθέτηση του Προέδρου  του Σωματείου  μας (ΠΕΠΕ)στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ για την ΕΕΣΣΤΥ, για να καταλάβουν για άλλη μια φορά  οι σιδηροδρομικοί,  τους συνδικαλιστικούς απατεώνες των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



1 σχόλιο:

  1. Παντως κι ο γ.γ της πεπε με τις ιδιωτικοποιησεις καπω ς μπερδεύεται κάθε φορα.Δεν ειναι μακρια η συνελευση στον 9ο στην καρολου για την οδιωτικοποιηση της τραινοσε που υποστηριζε ότι δεν ιδιωτικοποιειται αφου παει σε δημοσια επιχείρηση...της Ιταλίας!Απ την αλλη κι ο γ.γ της πος μονο αντεπιχειρηματα δεν ανεπτυξε αλλα τουλαχιστον πήραμε μια δόση από ιστορια και γαστρονομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή