Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση -Καταγγελία Σ.Σ. Λαρισαικός

Συνάδελφοι, 
  Έχουμε ενημερωθεί από συναδέλφους ότι στους χώρους εργασίας ( ΜΑΙ-ΚΕΠ-ΜΗΧ/ΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) τόσο υπηρεσιακοί όσο και κομματικοί παράγοντες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , προσπαθούν να
καθησυχάσουν τους συναδέλφους για την επερχόμενη πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.
         Στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ επιστρατεύτηκε συνταξιούχος συνάδελφος να κάνει αυτή την  ΒΡΩΜΙΚΗ  δουλειά. Με ένα ανυπόγραφο κείμενο που μοιράστηκε και επικαλείται το προεδρικό διάταγμα 178 του 2002  και με τον νόμο 4111/2013 (νόμος ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ), προσπάθησε να καθησυχάσει τους σιδηροδρομικούς για το ότι δεν χάνουν τα εργασιακά τους   δικαιώματα  μετά την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ στους αγοραστές.
         Επιμελώς ξεχάστηκε να γίνει αναφορά στον νόμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 4389/2016 κεφάλαιο ΙΕ άρθρο 231 (πολυνομοσχέδιο) στο οποίο αναφέρεται ότι καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ μετά την μεταβίβαση των μετοχών σε ιδιώτη επενδυτή. Το παραπάνω άρθρο του πολυνομοσχεδίου δεν έχει ισχύ λόγω της υπογραφείσας   ΣΣΕ του 2016 η οποία ΣΣΕ λήγει τον Ιούλιο του 2018. Σε περίπτωση  που δεν υπογραφεί νέα ΣΣΕ θα ισχύσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου. 
         
 Συνάδελφοι,

       Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες. Κλείστε τα αυτιά σας στην  ″προπαγάνδα″, γυρίστε την πλάτη στους ″πραίτορες ″. Αυτό που έρχεται πρώτα για την ΕΕΣΣΤΥ και μετά για τον ΟΣΕ  μόνο ενωμένοι όλοι οι συνάδελφοι μπορούμε να το αποτρέψουμε. 
      Καλούμε σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο και την ΠΟΣ. Διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους, ΣΣΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου