Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου – Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του ΟΣΕ στην 83η ΔΕΘ

Ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκέπτονται το περίπτερο του ΟΣΕ στην 83η ΔΕΘ, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα (Κυριακή) παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εκπροσώπων πλήθους φορέων.


Εγκαινιάζοντας το περίπτερο ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας έδωσε έμφαση στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που ολοκληρώνονται και στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Κακουλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χρονιά ορόσημο για τον ΟΣΕ, καθώς το 2019 κλείνουν 150 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και το φετινό περίπτερο σηματοδοτεί το πέρασμα από το πλούσιο παρελθόν του Οργανισμού στη δημιουργία ενός νέου σιδηρόδρομου που θα αλλάξει τον κοινωνικό και οικονομικό χάρτη της χώρας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θεοχάρης ανέπτυξε διεξοδικά τα έργα που ολοκληρώνονται και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Στόχος μας είναι ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει και πάλι την πρώτη επιλογή μεταφοράς επιβατών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω των εμπορευματικών μεταφορών», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Κλείνοντας τα εγκαίνια, η αρχιτέκτων εικαστικός κυρία Δήμητρα Μαρίνη παρουσίασε στους καλεσμένους το έργο του περιπτέρου.    

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αποστόλης Καραναστάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης, ο Πρόεδρος του Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθανάσιος Σχίζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΕΚ ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Μουτεβελής, ο Πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΟΣΕ κ. Βασίλης Διαμαντάκης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησίας και πλήθος εργαζόμενων του Οργανισμού και επισκεπτών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περίπτερο του ΟΣΕ

Το περίπτερο του ΟΣΕ στη ΔΕΘ επισκέφθηκε χθες (Σάββατο) ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη. Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τη διοίκηση του Οργανισμού για την παρουσία της στην Έκθεση και τόνισε ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου