Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Προκαλούν οι βιομήχανοι με τον ΣΕΒ:Να εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου,όχι στις κλαδικές ΣΣΕ

Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι εργαζόμενοι και εργοδοσία βρίσκονται στο ίδιο... κλαδί
Την περικοπή των συντάξεων άμεσα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, απαιτούν οι βιομήχανοι και καλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην ακυρώσει


στο «βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων» τις ...μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, μιλώντας εξ’ ονόματος των βιομηχανιών, απαίτησε να εφαρμοστεί τόσο η μείωση των συντάξεων όσο και του αφορολόγητου ορίου, που θα οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, βαθύτερα στη φτώχεια, προκειμένου να μην διαταραχθεί η …μεταρρυθμιστική πειθαρχία!

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του, στο Capital.gr, απατώντας στο ερώτημα αν η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών επιτρέπει την αναστολή του ήδη ψηφισθέντος μέτρου της περικοπής των συντάξεων, υπογραμμίζει: «Το μέτρο είναι διαρθρωτικό, όχι δημοσιονομικό, και πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν αντέχει η ελληνική οικονομία ασφαλιστική δαπάνη στο 16% του ΑΕΠ. Δεν γίνεται… Πρέπει να πέσει 4 μονάδες οπωσδήποτε. Καλύτερα να καλυφθεί η απώλεια για όσους θα υποστούν τις περικοπές, με μια έκτακτη ενίσχυση για όσους έχουν ανάγκη».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητά να μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις και να δοθεί ένα επίδομα προκειμένου να κατευναστούν οι λαϊκές αντιδράσεις.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι Έλληνες επιχειρηματίες, σε όλες τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις τους, απαιτούν εδώ και τώρα μείωση των φόρων των επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα τους. Δηλαδή, οι όροι κερδοφορίας τους!

Στο ίδιο πνεύμα και αναφερόμενος στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, σπεύδει να σημειώσει ότι αίτημα των βιομηχάνων είναι η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση να υπερισχύει των κλαδικών, προκειμένου οι αυξήσεις των μισθών να υπόκεινται στις ορέξεις των εργοδοτών.

Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ότι εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν …κοινούς στόχους και συμφέροντα, ισχυρίστηκε ότι «μέσα στην ίδια την επιχείρηση, εργαζόμενοι και εργοδότες ξέρουν πολύ καλύτερα πόσο αντέχει η επιχείρηση να πληρώσει τους εργαζόμενους (… )
Άρα, συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερες ναι, αλλά η επεκτασιμότητα και μάλιστα η άκριτη επεκτασιμότητα, χωρίς την αρχή της πλειοψηφίας και όλα αυτά που προβλέπει ο νόμος, …αυτό είναι το επικίνδυνο»!

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που βλέπουν αυτό το εφιαλτικό τοπίο σαν λύση στα προβλήματα; Κυβέρνηση Εφοπλιστών, Βιομηχάνων, Σχολαρχών και Τραπεζιτών; Κυβέρνηση "αρίστων" της αντιγραφής, της ρεμούλας και της πελατείας; Θα ψηφίσουν τους αντιπρόσωπους (υπαλλήλους) τους για να "σώσουν" τη Χώρα στις επόμενες Εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή