Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΠΕΠΕ καλωσόρισε τους νέους μηχανοδηγούς

Παρουσία μελών του Προεδρείου του Σωματείου μας σήμερα το καλωσόρισμα στους 68 νέους μηχανοδηγούς,στους οποίους δόθηκε φάκελος με αναμνηστικά καθώς και η παρακάτω επιστολή>
   Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας σας καλωσορίζει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην οικογένεια του κλάδου έλξης.
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, ιδρύθηκε το
1965 και σήμερα εκπροσωπεί όλους τους μηχανοδηγούς στην Ελληνική Επικράτεια. Έδρα της ΠΕΠΕ είναι το γραφείο μας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ.Σκυλίτση 19, 5ος Όροφος ) , ενώ το Σωματείο μας διατηρεί γραφεία στην Αθήνα (Κάνιγγος 6, 4ος Όροφος) και στην Θεσσαλονίκη (Κυρίμη 1-3 Μενεμένη). Παράλληλα παραρτήματα λειτουργούν σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα,Βόλο,Λάρισα,Λιανοκλάδι, Κιάτο και Πάτρα, όπου δηλαδή υπάρχουν έδρες όπου δραστηριοποιείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το email του Σωματείου μας στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε για τυχόν προβλήματα είναι το pepe.hellas@gmail.com ενώ από σήμερα  λειτουργεί  και η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΕΠΕ http://pepehellas.blogspot.gr στην οποία θα μπορείτε να διαβάζετε τις ανακοινώσεις του Σωματείου καθώς και χρήσιμες πληροφορίες.

Η ΠΕΠΕ σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην  οποία συμμετέχουν άλλα 16 Σωματεία, συμμετέχει με αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί μέλος της ALE (Autonomous Train Drivers‘ Unions of Europe)  Ένωση την οποία απαρτίζουν 17 Σωματεία Μηχανοδηγών από αντίστοιχες Ευρωπαϊκές χώρες.
Το Διοικητικό της  Συμβούλιο είναι  11μελές ,συνεδριάζει κάθε μήνα, ενώ λειτουργεί και 20 μελές Συμβούλιο Αντιπροσώπων Τοπικών Παραρτημάτων (ΣτΑ). Κυρίαρχο όργανο της ΠΕΠΕ είναι η Γενική της Συνέλευση η οποία συγκαλείτε τακτικά 1 φορά τον χρόνο και κρίνει την δράση του Διοικητικού Συμβουλίου.
H ΠΕΠΕ είναι οικονομικά αυτόνομη, στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών της, (Μέλη μπορούν να είναι μόνο μηχανοδηγοί) ενώ εδώ και 20 χρόνια ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Σωματείο μας, Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Έλξης που προσφέρει σημαντική βοήθεια σε τυχόν προβλήματα υγείας  καθώς και Νομική Προστασία σε όλους τους μηχανοδηγούς.
Η ένταξη σας στην οικογένεια της έλξης αποτελεί επιστέγασμα μιας διαχρονικής προσπάθειας του Σωματείου μας για προσλήψεις νέων μηχανοδηγών ενώ σήμερα η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής στον κλάδο μας, καθώς 220 μηχανοδηγοί εργάζονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ 4 ακόμα έχουν προσληφθεί σε άλλη ιδιωτική εταιρεία που ακόμα όμως δεν έχει δραστηριοποιηθεί δρομολογιακά στον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών. Και οι 4 αυτοί μηχανοδηγοί σύντομα θα αποτελούν μέλη της ΠΕΠΕ, καθώς έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους και αυτήν την στιγμή τρέχουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή άρθρων του καταστατικού καθώς μέχρι πρόσφατα μέλη  μπορούσαν να είναι όσοι εργάζονται σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Φιλοδοξία της ΠΕΠΕ είναι να εκπροσωπεί όλους όσους κατέχουν ενεργή άδεια μηχανοδήγησης στην Ελληνική Επικράτεια.

Η εκπαίδευση 

Η εκπαίδευση σας θα πραγματοποιηθεί με βάση τις διατάξεις του Νόμου 3911 του 2011 (μεταφορά Κοινοτικής οδηγίας στο Ελληνικό Δίκαιο) στο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΣΕ, ενώ είναι η πρώτη φορά που πιστοποιούνται μηχανοδηγοί με αυτήν την διαδικασία. Η εκπαίδευση σας χωρίζεται σε 2 μέρη (Θεωρητική-στατική και πρακτική). 
Το επάγγελμα του μηχανοδηγού, είναι ένα από τα πλέον απαιτητικά επαγγέλματα σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που ίσως έγινε αντιληπτό από τις ιατρικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις και δοκιμασίες που υποβληθήκατε για να βρίσκεστε σήμερα εδώ. Το επάγγελμα από το 2011 έχει ενταχθεί στην λίστα με τα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) του ΙΚΑ, μετά από ενέργειες της ΠΕΠΕ, ενώ πριν αυτήν την ένταξη υπήρχαν διατάξεις που προέβλεπαν ειδικούς όρους για το συνταξιοδοτικό των μηχανοδηγών λόγω της φύσης της εργασίας μας, η οποία παρέχεται 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24 ωρο σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Λόγω του ότι ο ΟΣΕ δεν έχει ακόμα πιστοποιήσει το εκπαιδευτικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη, το Σωματείο μας με αίτημα του προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 5 Σεπτεμβρίου, πρότεινε και πέτυχε την δωρεάν μετακίνηση με τρένο, όσων διαμένουν στην περιφέρεια το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης, ενώ προσπάθειες γίνονται προκειμένου στην υπό διαπραγμάτευση νέα Σ.Σ.Ε. να υπάρξει πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης για όσους στο διάστημα  της μαθητείας νοικιάσουν στέγη στην Αθήνα.
Καλωσορίζουμε στην έλξη και τους 8 μεταταχθέντες συναδέλφους μας, από την εσωτερική διαδικασία που έλαβε χώρα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους τελευταίους μήνες, που επέλεξαν να ενταχθούν στον πλέον εξειδικευμένο κλάδο στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, γνωρίζοντας την δυναμική και τις προοπτικές του επαγγέλματος μας.
Στον φάκελο που παραλαμβάνετε σήμερα, υπάρχει η αίτηση εγγραφής στην ΠΕΠΕ, ενώ θα σας χορηγηθεί τόσο το Καταστικό του Σωματείου όσο και αυτό του ΤΑΠΕΛ.
Θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστεί.

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο Πρόεδρος                              Ο Γ.Γραμματέας 

          Γενιδούνιας Κώστας                       Τουρλής Βασίλης 

Πηγή : pepehellas.blogspot.gr

Όπως πληροφορηθήκαμε όλοι οι νέοι συνάδελφοι αποτελούν πλέον μέλη της ΠΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου