Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα Δημοκρατία: Πατρίς, θρησκεία και… Πινοσέτ!!! – του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο Βορίδης θέλει οι θεσμοί και το κράτος να δράσουν κατά της αριστερής ιδεολογίας…Ο Γεωργιάδης ενοχλείται από την Κοινωνιολογία ως Επιστήμη διότι κάνει τα παιδιά αριστερά…Και τώρα ήρθε και τούτος, ο Καραγκούνης, για να διαφημίσει το ασφαλιστικό του φασίστα Πινοσέτ (!) σαν το
«πιο πετυχημένο παγκοσμίως» (!) και να προαναγγέλλει (γελώντας!) την εφαρμογή του από τη ΝΔ!

    Πριν εξηγήσουμε τι είναι ακριβώς αυτό που στη ΝΔ εμφανίζουν σαν το «πιο πετυχημένο (ασφαλιστικό) παγκοσμίως», πάρτε μια γεύση των σχετικών δηλώσεων του Κώστα Καραγκούνη, τομεάρχη της ΝΔ (στο NEWS 24/7 RADIO):


Αφού σημειώσουμε ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν μετονομαστεί (ακόμα) σε «Νέα Ακροδεξιίλα» και ότι συνεχίζουν να ονομάζονται (ακόμα) «Νέα Δημοκρατία», πάμε τώρα στο πιο… πετυχημένο ασφαλιστικό παγκοσμίως:

                         Το πιο μισητό του κόσμου!

    Δεν υπάρχει μήνας σχεδόν τα τελευταία χρόνια στη Χιλή που ο λαός δεν διαδηλώνει κατά κύματα στους δρόμους με αίτημα την κατάργηση του ασφαλιστικού που επέβαλε από το 1981 στη χώρα η στυγνή χούντα του Πινοσέτ.

    Οι διαδηλωτές τον περασμένο Απρίλη, για παράδειγμα, ξεπέρασαν μόνο στο Σαντιάγο τους 100.000. «Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής για να καταγγείλουν το σημερινό σύστημα, το οποίο ελέγχεται από τους Διαχειριστές των Συνταξιοδοτικών Ταμείων και χορηγεί συντάξεις ύψους 285 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο» (https://www.naftemporiki.gr/story/1343224/xili-diadilosi-kata-tou-asfalistikou-sustimatos-pou-eixe-dimiourgithei-epi-imeron-pinoset).

    Η 24η Ιούλη, δε, θεωρείται ημερομηνία – σταθμός για το λαϊκό κίνημα στη Χιλή αφού εκείνη την ημέρα, μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2016, στο Σαντιάγο οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 200.000 και σε όλη τη χώρα το 1 εκατομμύριο (http://net.xekinima.org/chile-mazikes-kinitopoiiseis-enantia/).

    Γιατί διαδήλωναν και διαδηλώνουν όλοι αυτοί; Για να ξηλωθεί από τη χώρα τους το «πιο πετυχημένο παγκοσμίως» (κατά Καραγκούνη και ΝΔ) ασφαλιστικό του Πινοσέτ…

                       Τα «Chicago boys» της Νέας Δημοκρατίας…

    Ποιο είναι αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο, το λεγόμενο «τριφασικό» (που όντως η βασική φιλοσοφία του έχει περάσει σε όλες σχεδόν τις χώρες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που στην ΕΕ το προωθούν ήδη από την δεκαετία του ’90, που στην Ελλάδα το πρωτοεισήγαγε ο «εκσυγχρονισμός» του Σημίτη και που στις ράγες του κινούνται ήδη βασικές πλευρές του ασφαλιστικού στη χώρα μας);

    Το ασφαλιστικό μοντέλο της Χιλής που λατρεύουν τα «boys» του κ.Μητσοτάκη, είναι έμπνευσης της ακραία νεοφιλελεύθερης σχολής του Σικάγου με σημαιοφόρους τον Μίλτον Φρίντμαν και τα περιλάλητα «Chicago boys» του. Προωθήθηκε όχι, φυσικά, για να παρέχει συντάξεις στους εργαζόμενους, αλλά για να απαλλάσσει από εργοδοτικές εισφορές τα μονοπώλια.

    Από τους αρχιτέκτονές του θεωρείται ο Γραμματέας Ασφάλισης της χιλιανής δικτατορίας, ο Χοσέ Πινέρα, ο οποίος επέλεξε την 1η Μαϊου 1981 ως ημέρα κατάργησης της δημόσιας ασφάλισης και εφαρμογής του «τριφασικού» έτσι ώστε «να μη γιορτάζεται η Πρωτομαγιά ως ημέρα ταξικής πάλης, αλλά ως ημέρα ελεύθερης επιλογής συστήματος σύνταξης» (http://www.posoaee.gr/index.php/9-uncategorised/205-xili-syntaksioyxoi-kai-ergazomenoi-apaitisan-dimosia-asfalistika-tameia-pou-dielyse-i-xoynta-tou-pinoset).

    Το «τριφασικό σύστημα» ελέγχεται στη Χιλή από έξι συνταξιοδοτικά μονοπώλια που δημιουργήθηκαν επί χούντας Πινοσέτ, γνωστά στη χώρα με το ακρωνύμιο «AFP» (ανάμεσά τους είναι οι ασφαλιστικοί όμιλοι «ΜetLife» και «Principal Financial Group») και διαμορφώνεται στις διάφορες παραλλαγές του ως εξής:

    Πρώτος πυλώνας η «εθνική σύνταξη», ένα φιλοδώρημα πενίας, ένα βοήθημα ελεημοσύνης, που χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, δεύτερος πυλώνας η κύρια σύνταξη που χρηματοδοτείται από τις εισφορές και που αν καταφέρει ο εργαζόμενος να φτάσει στο βαθύ γήρας για να την λάβει δεν του αναπληρώνει ούτε κατά το ήμισυ τον εργάσιμο μισθό του, τρίτος πυλώνας που βασίζεται στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και είναι ευθέως παραδομένος στην ιδιωτική ασφάλιση.

Συντάξεις: Το 80% κάτω από τον κατώτατο μισθό, το 44% κάτω του ορίου της φτώχειας!

    Οι συνέπειες:

Το ασφαλιστικό Πινοσέτ θεωρείται ένα από τα βασικότερα εργαλεία των κεφαλαιοκρατών της χώρας ώστε να πετύχουν το 1% του πληθυσμού να κατέχει το 35% του πλούτου και να κατατάσσεται η Χιλή στις πρώτες θέσεις της κοινωνικής ανισότητας χώρες του ΟΟΣΑ. (http://net.xekinima.org/chile-mazikes-kinitopoiiseis-enantia/)
Το «πιο πετυχημένο παγκοσμίως» ασφαλιστικό σύστημα αντί της «ελεύθερης επιλογής συστήματος σύνταξης» έχει παραδοθεί στα 6 ασφαλιστικά μονοπώλια που απομυζούν εισφορές που ανέρχονται στα 170 δισ. δολάρια καθώς για 37 χρόνια λυμαίνονται τις ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων Χιλιανών εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε παρακράτηση του 10% των μισθών τους σε μηνιαία βάση σε ατομικούς λογαριασμούς που εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου (αυτό θα πει «ελεύθερη επιλογή»!).
Οι άνδρες η σύνταξη που λαμβάνουν δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο το 38% των ασφαλιστικών εισφορών που τους παρακρατήθηκαν επί χρόνια (αντί το 70% και 75% που είχε «υποσχεθεί» ο δικτάτορας Πινοσέτ) ενώ οι γυναίκες παίρνουν μόλις το 33% των εισφορών που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
Σήμερα στη Χιλή μια μέση σύνταξη μετά από 35 και 40 χρόνια σκληρής δουλειάς δεν ξεπερνά τα 450 δολάρια, η οποία μόλις που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διατροφής και στοιχειώδους διαβίωσης ενώ μεγάλος όγκος συντάξεων κινείται στα 150, στα 200 και 285 δολάρια.
Μεταξύ 2007 και 2014, το 80% των συντάξεων στη Χιλή ήταν πολύ χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό και το 44% αυτών κάτω από το όριο της φτώχειας. 

    Αυτό είναι το «πιο πετυχημένο ασφαλιστικό παγκοσμίως». Ετσι εξηγείται και το γιατί χρειάστηκε να ανέβει πάνω στις ερπύστριες μιας από τις πιο στυγνές φασιστικές χούντες του πλανήτη για να επιβληθεί.

    Αυτά είναι και τα μαντάτα για το πρόγραμμα της ΝΔ από τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ. Που στην αντιπαράθεσή τους με την «αριστερά» των Κατρούγκαλων έχουν το θράσος να πλασάρουν την αντιδραστική σκουριά του Πινοσετικού φασισμού σαν κατιτίς το «νέο» και φτάνουν να δηλώνουν (γελώντας μάλιστα!) ότι θα την εφαρμόσουν στην Ελλάδα…   

www.imerodromos.gr 

2 σχόλια:

 1. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί Τιτάνες, έχουν ξεσαλώσει γιατί πιστεύουν τις Δημοσκοπήσεις των Δημοσκόπων, που στις περασμένες Εκλογές και στο Δημοψήφισμα έπεσαν έξω από 6,7-23,9% μόνο! Έχουν την εντύπωση (;) ότι δεν δίνει κανείς σημασία στις αρλούμπες που εκστομίζουν, αλλά ότι όλοι τους ακούνε με θρησκευτική ευλάβεια, όπως παλιά οι αγράμματοι άκουγαν τον παπά να μιλάει στα, ακαταλαβίστικα γι αυτούς, αρχαία ελληνικά. Ότι κι αν πουν, όσο τραβηγμένο κι αν είναι, θεωρούν ότι εκλαμβάνεται σαν κήρυγμα σωτηρίας. Και όσο ανεβαίνουν στα δένδρα τόσο φαίνεται η πυγίς τους. Έχουν μια αμφίδρομη σχέση αλληλεξάρτησης με τους εφοπλιστές του ΣΚΑΙ και του ΔΟΜ (τ. ΔΟΛ), αλλά εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα τους δεν βλέπουν ότι αλληλοδουλεύονται; Θα πάθουν τέτοια πλάκα όποτε και αν γίνουν Εκλογές, που δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Και φυσικά μετά θα ψάξουν να βρουν που να ρίξουν το ανάθεμα. Βρε καλόπαιδα πιστεύετε ότι υπάρχει Έλληνας μισθωτός ή μικρομεσαίος επαγγελματίας που ονειρεύεται να ζήσει στον κόσμο σας; Με ασφαλιστικό Πινοσέτ, με μεταναστευτικό Όρμπαν και Σαλβίνι, με οικονομία Θάτσερ, με υγεία Τραμπ, με παιδεία Σαμαρά και Σχολαρχών, με εργασιακό που θα βασίζεται σε ιδιώτες εργολάβους, με Κυβέρνηση ΣΕΒ και ΙΟΒΕ, με Στουρνάρες και Παπαδήμιους; 100 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε με τέτοιους κολλημένους νεο-δεξιούς. Και στους νεο-δεξιούς συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και το σημερινό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΑΡΙΕΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα μικρό ανθολόγιο για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας:
  Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. (Kυριάκος Μητσοτάκης)
  Ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (Κυριάκος Μητσοτάκης)
  Οι ιδέες της αριστεράς είναι ελαττωματικές και ο Μητσοτάκης ως προωθυπουργός πρέπει να επέμβει στους θεσμούς ώστε να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά. (Μάκης Βορίδης)
  Η διδασκαλία της επιστήμης της Κοινωνιολογίας κάνει τα παιδιά αριστερά. (Άδωνις Γεωργιάδης)
  Τα χρέη της ΝΔ πρέπει να διαγραφούν (Άδωνις Γεωργιάδης)
  Το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι εμπνευσμένο από τον δικτάτορα Πινοσέτ (Κώστας Καραγκούνης)
  Βάλτε δίπλα και τις κατά καιρούς δηλώσεις Φέσα, Στουρνάρα, Ξαφά, Μάνου, Ανδριανόπουλου και Τζήμερου και έχετε όλο το Ιδεολογικό πλέγμα, αλλά και το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του κόμματος που προηγείται δημοσκοπικά 10 με 20 μονάδες!!!
  Συνάδελφε τώρα ξέρεις, δεν θα έχεις δικαιολογία αύριο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή