Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ερμηνείες για την απουσία του Χρ. Σπίρτζη (και όχι μόνο) από τα εγκαίνια του «Ασημένιου Βέλους»

Σχολιάστηκε η απουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη από τα εγκαίνια, το πρωί του Σαββάτου (8/9), του «Ασημένιου Βέλους» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Νίκος Μαυραγάνης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και o Βασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι προέρχονται από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την εκδήλωση απουσίαζαν, πέρα από τον υπουργό Μεταφορών, οι διοικήσεις σιδηροδρομικών εταιρειών, όπως του ΟΣΕ.

Η απουσία των ανωτέρω, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ήταν δικαιολογημένη, αφού το βράδυ της Παρασκευής (7/9) άλλαξε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο αναφερόταν ότι η επιθεώρηση των περιπτέρων της ΔΕΘ θα ξεκινούσε στις 9.30 το πρωί.

Πράγματι, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας επιθεωρούσαν τα περίπτερα των ΔΕΚΟ του υπουργείου από το πρωί του Σαββάτου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προγραμματισμένο ότι θα τα επισκεπτόταν, όπως κι έγινε.

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλη ερμηνεία. Στη Θεσσαλονίκη ακούστηκε ότι εξεταζόταν, μέχρι και την τελευταία στιγμή, η ολιγόλεπτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του «Ασημένιου Βέλους» και μάλιστα, είχαν υπάρξει και οι σχετικές συνεννοήσεις για λόγους ασφαλείας.

Τελικά, η επίσκεψη δεν έγινε, διότι – σύμφωνα με ορισμένες πηγές – υπήρξαν εισηγήσεις ότι το «Ασημένιο Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα τρένα των Ιταλών της FSI, αλλά ένα μετασκευασμένο τρένο παλαιότερης τεχνολογίας.

Πάντως, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, απουσίαζε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα εγκαίνια των περιπτέρων του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ, κάτι το οποίο παρατήρησαν αρκετοί.

Δικό μας σχόλιο 
Η πολιτική ηγεσία ήταν προγραμματισμένο (και ο Πρωθυπουργός) να παραστούν στην δοκιμή.
Η αλλαγή προγράμματος του Πρωθυπουργού και η επίσκεψη του στην ΔΕΘ στις 9 το πρωί του Σαββάτου, στα εγκαίνια του περιπτέρου που έχει ως φιλοξενούμενο-κεντρικό εκθέτη φέτος την Αμερική , άλλαξε το σχεδιασμό αυτό καθώς όλοι (και οι Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου) κλήθηκαν στις 8.45 να βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης αφού αργότερα θα περνούσε απο τα περίπτερα ο Αλέξης Τσίπρας όπως και συνέβη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου