Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για την ΔΕΘ " Μόνο με τους δικούς μας αγώνες, θα επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας"

Συνάδελφοι συναδέλφισες
Οι Κυβερνητικές εξαγγελίες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οικονομικής στήριξης της χώρας και την έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου,  βρίσκουν τους εργαζόμενους και την Ελληνική Κοινωνία
να μετρά ακόμα τις πληγές από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν την τελευταία οκταετία.
Πολιτικές που επέφεραν την πρωτοφανή μείωση του ΑΕΠ κατά 25% σε 4 μόλις χρόνια (2010-2014), αύξηση της ανεργίας στο 27% , κατάργηση της συλλογικής αυτονομίας των συνδικάτων (ΠΥΣ 2013), βίαιες ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα (2012-2016) και επέβαλαν τις πρώτες ιδιωτικοποιήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο (2017 – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 2018 ΕΕΣΣΤΥ). Πολιτικές που οδήγησαν στην απομείωση του διαθέσιμου εισοδήματος μας κατά 45% την οκταετία που πέρασε.
Η σημερινή πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ η διαρκώς επιχειρούμενη προσπάθεια για την αναδιανομή του πλούτου έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων πάντα όμως σε συνάρτηση με την μείωση των μισθών των εργαζομένων και την διαρκή προσπάθεια για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Η πολιτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση της εργοδοσίας με κορυφή τις προκλητικές δηλώσεις εκπροσώπων της (ΣΕΒ).
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το Σωματείο μας αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μηχανοδηγών, για την ανατροπή των πολιτικών που θέλουν να επιβάλουν την φτωχοποίηση στην Ελληνική κοινωνία, για  την επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα μετά από δεκαετίες για τους εργαζόμενους στον κλάδο έλξης, για ένα σύγχρονο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του πολίτη, για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειες μας.
Μόνο με τους δικούς μας αγώνες, θα επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας

Το Συλλαλητήριο της ΔΕΘ πρέπει να δώσει ένα ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους Εργοδότες.

 Αγωνιζόμαστε για 

Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων σε αυτήν, χωρίς κανένα διαχωρισμό για νέους και παλιούς εργαζόμενους.
Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ  στον σιδηρόδρομο, η οποία θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και θα διασφαλίζει τους χιλιάδες σιδηροδρομικούς. Το αίτημα της ΠΕΠΕ εδώ και 6 μήνες, είναι όχι μόνο επίκαιρο, αλλά πλέον ιστορική ανάγκη.
Καμία περικοπή στις συντάξεις από 01.01.2019, επιστροφή των παράνομων μειώσεων που επιβλήθηκαν την οχταετία στις συντάξεις.
Αποκατάσταση της συλλογικής αυτονομίας, κατάργηση της ΠΥΣ 2013.
Ουσιαστική, φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και κοινωνικής προστασίας όλων των ανέργων
Νέες προσλήψεις στον κλάδο έλξης
Επιστροφή της εργασιακής κανονικότητας στην καθημερινότητα μας.
Σύγχρονο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του πολίτη, πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 6.00 μ.μ. – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   
                 Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ.Γραμματέας 

               Γενιδούνιας Κώστας                       Τουρλής Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου