Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση για το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο

Χτες Τετάρτη 26/9/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση για την μεταφορά του Σιδηροδρομικού Μουσείου. 
Απο τον Ο.Σ.Ε παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Κακουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, η υπεύθυνη τύπου
και Δημοσίων Σχέσεων κ. Νατάσα Ανωγιάτη, και ο Ειδικός Σύμβουλος Γιάννης Ζαρταλούδης. Επίσης ο κ. Νίκος Μπελαβίλας Επίκουρος καθηγητής του Εθν. Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος του Κεντρ. Συμβουλίου Νεότερων μνημείων του Υπ. Πολιτισμού. 

Από τον Σ.Φ.Σ. έλαβαν μέρος στην συζήτηση ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κακαβάς, Αντιπρόεδρος Πέτρος Ράλλης, ο Νίκος Πολυζώης, από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ο Σπύρος Φασούλας, η Ρόζα Πολυμένη, η Μαίρη Βαβαγιάννη και Νάση Σιαφάκα. Ο Τομεάρχης Μοντελισμού και Εφαρμογών Γιάννης Στασινόπουλος, ο Γιώργος Νικάκης και Νίκος Ταγαρούλιας παλαίμαχοι του ΟΣΕ. 
Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η επίσπευση της μεταφοράς του Σιδηροδρομικού Μουσείο στην γνωστή Ροτόντα του Μ/Χ Πειραιώς, η μεταφορά του τροχαίου υλικού, και η προστασία αυτών έως το πέρας των επισκευών της ροτόντας. 
Σε αναμονή λοιπόν για την τελική ευθεία την οποία θα στηρίξει ο Σύλλογος μας!

Απο τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου 

 H  ανακοίνωση του ΟΣΕ 

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας άμεσης μεταφοράς του μουσείου στην «ροτόντα». Ο Καθηγητής κ. Μπελαβίλας ανέπτυξε λεπτομερώς την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα εγκατάστασης του μουσείου στον χώρο της Λεύκας, όπου βρίσκεται η «ροτόντα» και τα διατηρητέα κτίρια της που κατασκευάστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα, απαράμιλλης αρχιτεκτονικής και τεχνολογικής κατασκευής. Ανέπτυξε επίσης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μετεγκατασταθεί το μουσείο σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ευχαρίστησαν τους φίλους του σιδηρόδρομου για την αγάπη και την έμπρακτη συνεχή υποστήριξη τους στο μουσειακό τροχαίο υλικό αλλά και στην προώθηση του σιδηρόδρομου και δήλωσαν την βούληση τους να αναδείξουν την ιδιαίτερα σημαντική αρχιτεκτονικά και ιστορικά κτιριακή εγκατάσταση της «ροτόντας» και να εγκαταστήσουν το νέο σιδηροδρομικό μουσείο, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ιδιαίτερης αξίας τουριστικό αξιοθέατο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής που σήμερα είναι υποβαθμισμένη αλλά και στον τουρισμό της χώρας 
Από τη συνάντηση αυτή καθορίστηκε το χρονικό πλάνο. Άμεσα θα κοστολογηθούν οι αναγκαίες επισκευές μικρής κλίμακας και καθαρισμοί του χώρου. Εφόσον το κόστος είναι σε λογικά επίπεδα και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των εργασιών μικρό, θα μεταφερθεί το σιδηροδρομικό μουσείο. Ταυτόχρονα, θα ετοιμαστούν όλες οι μελέτες ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο της πλήρους αναπαλαίωσης/ανακατασκευής της ιστορικής «ροτόντας» και των κτιρίων της. 

Αν τελικά πραγματοποιηθεί το όραμα της διοίκησης του Ο.Σ.Ε. και των φίλων του σιδηρόδρομου θα μιλάμε για ένα από τα πλέον σημαντικά ορόσημα όχι μόνο για τον Ο.Σ.Ε. και τον σιδηρόδρομο αλλά και για την ίδια την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου