Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεργασία ΟΑΕΔ και ΕΕΣΣΤΥ για την εκπαίδευση μαθητών


Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος και το
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικόν Επιμελητήριο, για το σχολικό έτος 2018- 19 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του Οργανισμού 60 μαθητές και μαθήτριες προκειμένου να εκπαιδευτούν στις εξής ειδικότητες:


 1. Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου 
2. Τεχνίτες Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου. Αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να υποβάλλουν κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ τάξης Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων και είναι γεννημένοι τα έτη 1995-2002.
 Η διάρκεια υποβολής αιτήσεων είναι από 18-9- 2018 έως 24-9-2018, τις εργάσιμες μέρες και ώρες στις Γραμματείες των εξής ΕΠΑ.Σ:
 1. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΡΕΝΤΗ: Π. Ράλλη και Κηφισού Τ.K.18233, τηλ. 210- 3474665 
2. 1η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Λαγκαδά 117 – 119 Τ.K.56123, τηλ. 2310 – 721858.
 Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια. 
Το Πρόγραμμα Μαθητείας σε εργασιακό χώρο, θα υλοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας δυνάμει σύμβασης Μαθητείας, που θα συνάπτεται μεταξύ του ΟΑΕΔ, της Εταιρείας ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε, του ΟΣΕ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του μαθητευομένου. 
Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Μαθητείας σε εργασιακό χώρο οι μαθητευόμενοι θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί αμοιβής και ασφάλισης των μαθητευομένων.
 Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου