Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή - Παρωδία της ΠΟΣ για την εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών....

Με άλλη μια επιστολή βγαλμένη απο τα σεντούκια του συνδικαλιστικού κατεστημένου του χτες, που επιμένει να ταλαιπωρεί τους σιδηροδρομικούς, η μπλε-πράσινη παράγκα της Κάννιγγος, που αρνείται να παραδώσει σε δημοκρατικά εκλεγμένο μέλος του ΔΣ για "προφανείς λόγους"
τα οικονομικά στοιχεία παρελθόντων ετών αναφέρει ως "προφανείς" λόγους που άπτονται σαφώς περί των προσωπικών δεδομένων.

Η παρέα της ΠΟΣ για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει, παρά να ασχολείται με αυτά με τα οποία δεν έχει καμία δικαιοδοσία.  Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ΠΕΠΕ έχει με έγγραφη επιστολή της, δηλώσει ότι η ΠΟΣ δεν έχει καμία δικαιοδοσία για να ασχολείται με θέματα της πιστοποίησης  μηχανοδηγών μετά τα όσα έπραξε σε παρελθόντα χρόνο.

Εμείς παραθέτουμε την επιστολή της ΠΟΣ και αφήνουμε την μπλέ - πράσινη παράγκα να συνεχίζει το γνώριμο παιχνιδάκι της, κανείς δεν τους δίνει σημασία πλέον άλλωστε.
Είναι οι συνδικαλιστές της ΣΣΕ του 0+0 στην ΕΕΣΣΤΥ , είναι το κατεστημένο του χτές που έχει απομονωθεί και δεν έχει κανένα ουσιαστικό  ρόλο πλέον αφού με ευθύνη της σημερινής της ηγεσίας έχει απαξιωθεί κυριολεκτικά.


Είναι τόσο μεγάλη η καούρα της παρέας της Κάννιγγος που αναφέρει  στην επιστολή της, αγνοώντας βασικά ζητήματα της κείμενης νομοθεσίας.>


Κύριοι,
Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού σπαταλήθηκε άσκοπα πάρα πολύ μεγάλος χρόνος άρχισε η εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων Μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους οποίους καλωσορίζουμε στη σιδηροδρομική οικογένεια.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο ΟΣΕ καθίσταται συνυπεύθυνος μαζί με τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ο Νόμος ορίζει τηρώντας ίσους κανόνες απέναντι σε όλους. Επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για «προφανείς λόγους» δεν ανακοίνωσε τους προσληφθέντες και εγκαλεί όποιον δημοσιεύσει ακόμα και τα ονόματα των προσληφθέντων δεν παρέδωσε στον ΟΣΕ τα στοιχεία των εκπαιδευόμενων με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να ξεκινήσει την εκπαίδευση χωρίς να εφαρμόζει αυτά που υποχρεούται εκ του Νόμου και επιτάσσει να τηρούνται η κοινή λογική.
Επιπροσθέτως, μετά από καταγγελία ένας εκ των ορισμένων και πιστοποιημένος εκπαιδευτής για συγκεκριμένο αντικείμενο εκπαίδευσης, αντικαταστάθηκε με άλλον εκπαιδευτή μη πιστοποιημένο στο συγκεκριμένο αντικείμενο όπως προκύπτει και από το φάκελο που τηρεί η ΡΑΣ.
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για τη διαδικασία της εκπαίδευσης και για τους εκπαιδευόμενους και προκύπτουν τουλάχιστον τα εξής ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεως από τους υπεύθυνους.
1. Έχει εφαρμόσει ο ΟΣΕ το νόμο ελέγχοντας όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους εκπαιδευόμενους;;; και να τις εφαρμόζει στο μέλλον απέναντι πιθανόν και στις άλλες σιδηροδρομικές επιχειρήσεις;
2. Ποιοι οι λόγοι πέραν των σκοπιμοτήτων που οδήγησαν τον ΟΣΕ στην αντικατάσταση του εν λόγω πιστοποιημένου εκπαιδευτή;
3. Είναι έγκυρη η εκπαίδευση και κατά συνέπεια η πιστοποίησή τους ως Μηχανοδηγοί όταν ο ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτές δεν είναι πιστοποιημένοι;
Αναμένοντας την απάντησή σας, σας καλούμε να πράξετε τα νόμιμα έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην αμφισβητείται η διαδικασία εκπαίδευσης των νέων μηχανοδηγών στην παρούσα περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις διαρκούς μη εφαρμογής των διαδικασιών επιλογής υποψηφίων μηχανοδηγών και χρησιμοποίησης πιστοποιημένων εκπαιδευτών, σε μελλοντικές εκπαιδεύσεις.  

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου