Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η πράσινη παράγκα και ο Νόμος....Κατρούγκαλου

Φωτιά έχει πάρει κυριολεκτικά το τηλέφωνο γνωστού πράσινου παραγκάρχη απο την περασμένη Παρασκευή. Ο εν λόγω παραγκάρχης δεκαετιών στην έλξη, καλεί προσωπικά μηχανοδηγούς και τους συμβουλεύει να
καταθέσουν αίτηση παραίτησης γιατί ...μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου απο την σημερινή Κυβέρνηση και θα χάσουν οι συνάδελφοι τις αυξημένες -ανταποδοτικές- συντάξεις που λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτούνται τα τελευταία 3 χρόνια, αφού ο Νόμος ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕ τις αδικίες σε βάρος όσων πλήρωναν επί δεκαετίες υψηλές εισφορές και άρα και των μηχανοδηγών.

Φυσικά καμία αλήθεια δεν υπάρχει σε όσα διακινεί ο παραγκάρχης της κακιάς ώρας, βάζοντας μάλιστα και συναδέλφους να μεταφέρουν στην Αθήνα πληροφορίες για "μηχανοδηγούς που αύριο θα στείλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση". Συνάδελφοι που έχουν ενοχληθεί σοβαρά απο αυτές τις ενέργειες του πράσινου παραγκάρχη.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι πράσινοι παραγκάρχες, τελικά αποδείχθηκαν πολύ φτηνοί και ψεύτες, αφού όπως φαίνεται δεν τους δόθηκαν όσα ΑΤΟΜΙΚΑ παζάρεψαν για να παραμείνουν ως "δήθεν" αναντικατάστατοι στον σιδηρόδρομο.
Εδώ και μήνες διακινούσαν ότι θα έχουν "κλειστά συμβόλαια" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τριετίας, ότι είναι οι άνθρωποι των νέων ιδιοκτητών, ότι ξέρουν τα πάντα για τους πάντες και κυρίως τις εξελίξεις στην εταιρεία όπου προεξοφλούσαν αλλαγές παντού ,ιδιαίτερα στα υψηλά κλιμάκια και άμεσα .
Τελικά έμειναν με τον καημό (και πόθο) και όταν διαπίστωσαν ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να τους προσφέρει σε ατομικό επίπεδο προσωπικές συμφωνίες, επέλεξαν - με τον γνωστό βρώμικο τους τρόπο, τρόπο που αποδοκίμασαν οι μηχανοδηγοί εδώ και χρόνια ΠΑΝΤΟΥ- να διακινήσουν αυτές τις ανυπόστατες φήμες, για να δημιουργήσουν θέμα και έτσι να ΕΠαναδιαπραγματευτούν για τον εαυτό τους, ατομικές συμφωνίες, αφού στο παρασκήνιο παρουσιάζουν τα πάντα ως "αποτέλεσμα" ενεργειών τους.

Το μόνο που μας χαροποιεί είναι ότι επικαλούνται τον Νόμο Κατρούγκαλου ως ΘΕΤΙΚΟ, αυτοί που στήριξαν τον Νόμο Ρέππα με τις χιλιάδες μετατάξεις, αυτοί που στήριξαν 13 απανωτές μειώσεις συντάξεων την πενταετία 2010-2014, αυτοί που κατάπιαν αμάσητη την περικοπή των δώρων και επιδομάτων αδείας στις συντάξεις.
Αυτοί που ως αντάλαγμα στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλαβαν προαγωγές .

Οι μηχανοδηγοί και γνωρίζουν τα ευεργήματα του Νομου Κατρούγκαλου και ότι αυτός ΔΕΝ αλλάζει και γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτική δύναμη θέλει να τον καταργήσει ΑΝ ποτέ -θου Κύριε το στόματι μας- λάβει την εξουσία.
Θα μείνουν και πάλι με τον καημό, οι πράσινοι παραγκάρχες, γιατί ελάχιστοι πλέον τους πιστεύουν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


1 σχόλιο:

  1. Θα μας τρελάνουν τα καλόπαιδα. Όλοι οι αντιπολιτευόμενοι μιλάνε για το Νόμο Κατρούγκαλου, σα να μιλάνε για την Άλωση της Πόλης και αυτοί θεωρούν πλήγμα την ...κατάργησή του!!! Γιατρέ βοήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή